Els diputats de la CUP subscriuen el manifest pro-referèndum unilateral

0
CUP 2
Diputats de la CUP, en una manifestació | Foto: Europa Press

Els deu diputats de la CUP recolzen el manifest en el qual diferents personalitats demanen la celebració d’un referèndum unilateral vinculant per al 2017

Els deu diputats de la CUP al Parlament han subscrit aquest dijous el manifest fet públic aquest dimecres que demana per al 2017 la celebració d’un referèndum unilateral sobre la independència de Catalunya.

En un comunicat, el diputat Benet Salellas ha recordat que aquest text està en “plena sintonia” amb el que el seu partit va demanar fa poc, i ha recordat que el 30 de juny va fer un acte a la plaça del Rei de Barcelona en què va formular la mateixa demanda.

Salellas considera que les eleccions generals del 26J van tancar la porta a qualsevol referèndum acordat amb l’Estat central, per la qual cosa la majoria sobiranista catalana “té l’obligació de buscar una alternativa factible per exercir el dret d’autodeterminació com més aviat millor”.

Segons la CUP, seria un referèndum unilateral per necessitat, ja que és impossible pactar-lo, i ha conclòs que hauria de tenir “la determinació de l’entramat institucional de la Generalitat i, per tant, el Govern català i el Parlament haurien de bolcar-se amb la intenció que es faci amb totes les garanties”.

El manifest el signen els diputats Antoni Castellà i Assumpció Laïlla (Demòcrates de Catalunya), l’exvicepresident del Govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, els exdiputats de la CUP, David Fernández i Antonio Baños, i també l’actor Marc Martínez, el músic Roger Mas, el periodista Toni Soler i l’impulsor de la primera consulta d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, entre d’altres.