La direcció del PSC aposta per Meritxell Batet com a cap de llista

0
Meritxell Batet PSC
La diputada del PSC al Congrés, Meritxell Batet,, en una imatge d'arxiu. Foto: Europa Press.

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha garantit que se celebraran primàries al seu partit per decidir qui encapçalarà la llista en les eleccions del 26 de juny

Poc després de la renúncia de Carme Chacón com a cap de llista per al Congrés, es va anunciar el seu possible relleu: Meritxell Batet, número dos dels socialistes per Madrid. Semblava l’opció de més consens, però l’exsenador Carles Martí ja havia anunciat que volia intentar ser número 1 del PSC abans que Chacón es retirés.

La mà dreta de l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu encara està valorant si retira la seva precandidatura o no, després de l’anunci del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de confiar en Meritxell Batet. Iceta ha volgut advertir Martí que no hi haurà “premi de consolació” si decideix no retirar la seva candidatura i anar a les primàries. “La pugna serà per ocupar el número 1”, ha dit.

Mentrestant, Meritxell Batet ha demanat un temps de reflexió, “tot i que siguin unes hores”, per decidir si accepta l’oferta del PSC o no i abandona el número dos de Madrid per presentar-se com a cap de llista catalana.

Tot i que després de l’anunci Martí va dir que estaria disposat a arribar a un acord per evitar les primàries, des de la direcció del PSC no ho tenen clar i ja han avisat que, tot i el poc temps, si hi ha més d’un candidat la militància haurà de votar en unes primàries que se celebrarien el 14 de maig.

En una entrevista a TV3, Miquel Iceta ha dit que a la reunió d’avui de l’Executiva es veurà si hi ha acord o no per presentar a Batet com a candidata. Si no s’hi arriba, començaria el procés per a què les candidatures comencin a recollir avals. “Carles Martí s’ha postulat per a les primàries i jo li he demanat a Meritxell Batet que s’ho pensi”, ha afirmat Iceta.

La celebració de noves eleccions també ha obert la porta a que altres socialistes intentessin obtenir un lloc en la llista, com l’exlíder del PSC Pere Navarro. Miquel Iceta ha estat clar en aquest sentit i ha avisat que “no hi haurà marge” per fer canvis en la llista que es presenti per al 26 de juny.