Dirigeix un assalt armat contra la seva exempresa al Baix Llobregat

0

L’atac es va dur a terme per un grup de persones dirigides per un extreballador de l’empresa objectiu

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes com a presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació en una empresa d’alimentació d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), comès per un grup de set homes liderats per un extreballador de la companyia.

La investigació va començar al juliol després del robatori a la fàbrica, ocorregut de nit quan un grup d’homes amb la cara tapada i armes curtes va entrar per la porta de darrere utilitzant la clau.

La persona que va obrir la porta era un extreballador de la companyia, que va prendre moltes precaucions per no ser reconegut, com tapar-se la cara amb un casc de moto i el cos amb una jaqueta, tot i que minuts abans havia estat registrat per una càmera del lloc a cara descoberta.

El grup va pujar a la tercera planta i va trobar-hi l’únic treballador que hi havia en aquell moment, al qual van colpejar i amenaçar amb les armes, el van lligar de peus i mans amb brides i li van tapar la boca amb cinta americana.

Li van treure les claus, van trencar a puntades de peu una porta de fusta i van accedir a la caixa forta, però van abandonar l’empresa precipitadament en sentir que arribava la policia, que havia estat alertada per un veí.

El testimoni havia vist als voltants de l’empresa una furgoneta gris i els seus ocupants en actitud nerviosa i vigilant, cosa que el va fer sospitar.

Després de tres mesos d’investigació, en coordinació amb el Jutjat d’Instrucció d’Esplugues, els agents van aconseguir identificar el cervell del robatori i la resta d’autors, un total de set persones.

El presumpte cervell ja havia estat detingut el 2006 per un delicte contra la salut pública i d’altres d’associació il·lícita, tràfic d’armes, municipi i explosius.

Dels set identificats, els Mossos en van detenir tres i la resta van quedar denunciats penalment, en espera de ser citats pel jutge.

Un dels detinguts va quedar en llibertat després de declarar en seu judicial i els altres dos van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia d’Esplugues, que va decretar l’ingrés del líder i la llibertat amb càrrecs per a l’altre.