Ex-dirigents d’IU i PSOE demanen un govern de Pedro Sánchez en minoria

0
Pedro Sanchez PSOE
Pedro Sánchez presentant les propostes del PSOE pel 26J | Foto: Europa Press

Una corrent on es troben, entre d’altres, José Mendi i Félix Tabernas, aposta pel suport puntual de Podemos i Ciutadans

Espai Obert, una corrent integrada per un gresol de persones històricament vinculades a l’esquerra política espanyola, considera que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha de tenir el suport de Podem i Ciutadans per conformar un Govern central en minoria “de canvi i progrés”.

El col·lectiu, que ja va participar en alguna conferència del PSOE, està format per persones vinculades a IU, com l’exdirigent José Mendi, Mariano Santiso -que després va passar al PSOE-, Pedro Antonio Ríos, Félix Tabernas i altres persones pròximes als socialistes o fins i tot a Podem.

Espai Obert creu que, després dels resultats electorals de diumenge passat, el president del Govern central en funcions i candidat del PP, Mariano Rajoy, està “més obligat encara” a intentar formar govern i acudir al Congrés “per visualitzar la majoria real de la qual disposa i si aquesta li permet seguir desenvolupant les seves polítiques conservadores”.

I en el cas que no ho aconsegueixi, el PSOE ha d’intentar conformar “un Govern central de canvi” presidit per Pedro Sánchez “mantenint el discurs” i el programa amb el qual ja es va presentar a la investidura el mes de març passat.

Segons la seva opinió, aquesta opció hauria de tenir el suport de Pablo Iglesias i d’Albert Rivera, per tal de permetre al PSOE la formació d’un Govern central en minoria “amb suport de persones tant independents com de l’esquerra” per a la posada en marxa d’una política d’emergència social.

En qualsevol cas, Espai Obert creu que l’esquerra, i especialment la socialdemocràcia, ha d’encarar un procés de “profunda refundació” per fer una nova oferta a la ciutadania basada en una “eurodemocràcia social”.