Discrepàncies a la CUP envers la investidura

0
CUP investidura Mas
Antonio Baños, durant un acte de la CUP | Foto: Europa Press

La corrent trotskista critica, com ja va fer el jovent cupaire, el possible vot favorable de la CUP a la investidura d’Artur Mas

 

Mentre les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP continuen avançant en busca d’un acord per la investidura com a president d’Artur Mas, corrents internes de la CUP es van desmarcant d’un possible vot favorable del grup cupaire al fins ara president i líder de CDC. Si fa un parell de dies van ser els joves de CUP els que van manifestar la seva disconformitat envers un acord entre CUP i JxSí que acabi amb Artur Mas com a president, aquest dissabte ha estat el corrent trotskista, encapçalat per Lluita Internacionalista, el que ha deixat clar que tampoc veuria amb bons ulls una investidura d’Artur Mas amb el vistiplau del grup parlamentari encapçalat per Antonio Baños.

En una nota enviada als mitjans, Lluita Internacionalista demana que tregui el rèdit que dona el resultat electoral del 27S “però no a qualsevol preu”, una expressió que s’ha sentit fins i tot en boca d’alguns dels diputats de la CUP no fa tant de temps. Per aquest grup, “Mas no és un mal menor, és un escull per la concreció del procés”. Aquest grup no veu en Artur Mas el garant del trencament amb l’Estat, sinó que, segons els signants, “vol assegurar-ne la submissió [de Catalunya envers l’Estat espanyol]”.

Seguint la línia que oficialment la CUP manifestava fins el segon debat d’investidura, Lluita Anticapitalista segueix proposant alternatives d’investidura que no siguin Artur Mas –la CUP va arribar a proposar a Raül Romeva com a president i, en aquests moments, ha tornat a obrir l’oportunitat a una presidència col·legiada com a condició pel seu vot favorable-.

Crítica als sindicats

El grup trotskista –sorgit al 1999- demana també que la CUP no s’involucri dins el govern –“mans lliures”-. “No hi ha programa a negociar: cap compromís polític!” exigeixen en la seva nota, en la qual també hi ha espai per un reclam per major democràcia i transparència en les institucions catalanes i, més concretament, en el procés. En aquest sentit, també han criticat als sindicats CCOO i UGT “d’empitjorar la situació dels treballadors i treballadores catalanes” al negociar –“en secret”, segons Lluita Internacionalista- l’Acord Interprofessional de Catalunya, fet que, segons aquest grup, impedeix l’execució d’un “veritable pla de xoc” contra l’Estat espanyol.

Compartir
Article anteriorTiroteig a una clínica de Colorado
Article següentIntervenen 94 quilos de droga cat a l’Aeroport de Barcelona
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]