Disminueixen els fets delictius a Rubí

0
vehicle
Foto: @mossoscat

La violència de gènere i els robatoris amb força als domicilis, els principals objectius de la policia autonòmica a la ciutat

Segons dades facilitades pels Mossos d’Esquadra, a diferents mitjans locals, durant el 2015, Rubí ha registrat una disminució dels fets delictius respecte a l’any anterior. Aquesta disminució representa un 9,35% menys de delictes el 2015 respecte a les dades del 2014.

S’ha de tenir en compte que la dada global de delictes a Rubí contra el patrimoni s’ha rebaixat un 7,46%, degut a la disminució dels delictes relacionats amb els robatoris amb força a les empreses (-31,73%); als establiments comercials (-39,44%); i a vehicles (-46,95%). També s’han reuït el nombre de robatoris amb violència dins dels establiments (-26,67%).

D’altra banda, s’ha de tenir en compte que, els robatoris amb força en domicilis, han patit un augment durant el 2015 d’un 24,86%.

Dintre d’aquest ventall de dades, una altra que s’ha de tenir en compte, i que és especialment destacada, és que els fets delictius vinculats al maltractament en l’àmbit de la llar, relacionats amb la violència de gènere, han crescut un 50,13%.

Pugen també, de forma important els delictes de violència i intimidació a la via pública (+12,5%), mentre que es mantenen estables altres tipus de robatoris com les estrebades.

Segons declaracions de Jesús Requena, cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra a Radio Rubí, cal destacar que malgrat que en el seu conjunt les xifres són bones perquè alguns delictes han baixat i molt, continuaran treballant intensament en dues qüestions: els maltractaments, és a dir, la violència de gènere i els robatoris amb força als domicilis. Aquests són els principals objectius de la policia autonòmica a la ciutat.