La disputa a Catalunya per la paraula ‘demòcrata’

0
Antoni Castellà, portaveu de Demòcrates de Catalunya, ha presentat les quatres condicions per no portar a PDC als tribunals | Foto: Europa Press

La formació Demòcrates de Catalunya presenten quatre condicions al Partit Democràtic Català per no portar-los als tribunals, ja que creuen que el nou nom de CDC és una marca electoral molt semblant a la seva

El nou nom de CDC, Partit Democràtic Català, porta polèmica. El portaveu de Demòcrates de Catalunya i diputat de JxSí al Parlament, Antoni Castellà, ha posat quatre condicions al PDC per no portar-los als tribunals, ja que consideren que utilitzen una marca electoral semblant a la seva.

El portaveu de Demòcrates de Catalunya s’ha mostrat molt crític amb el nom i considera que “han topat amb la supèrbia” i amb “allò que en la política val tot”. “CDC tenia milers de possibilitats de nom per utilitzar i ha elegit el nostre”, ha senyalat Castellà.

Per això, Castellà ha exposat les quatre condicions per no portar-los als tribunals en una roda de premsa. Són les següents: la diferenciació en la utilització estètica de les sigles; la diferenciació en el logotip; renunciar al blau com a color corporatiu i la “no utilització de ‘demòcrates’ per referir-se als seus associats”.

Per la seva banda, l’expresident de la Generalitat i antic líder de CDC, Artur Mas, ha confessat que la semblança de PDC amb el nom de la formació Demòcrates de Catalunya era un assumpte que va valorar quan s’havia de votar el noms. No obstant això, ha senyalat que “demòcrata no és un adjectiu que es pugui apropar a algú en exclusiva”. “Quan un partit es defineix com a ‘demòcrata’ no ha de ser vist per altres com una intrusió o una usurpació. Hi ha molts que es diuen demòcrates” perquè és un concepte àmpliament utilitzat en la política, ha plantejat Mas.

Per això, ha demanat a Demòcrates “equilibri en la presa de decisions” a l’hora de determinar si recorren l’elecció del nom del PDC. A més, creu que entre les dues formacions els “uneixen moltes coses i estan convidats a entendre’s”.