El fundador d’UPyD aposta per la dissolució del partit

0
El fundador d'UPyD, Carlos Martínez Gorriarán. Foto: Europa Press.
El fundador d'UPyD, Carlos Martínez Gorriarán. Foto: Europa Press.

Carlos Martínez Gorriarán, fundador i exdiputat d’Unión, Progreso y Democracia (UPyD), aposta per la dissolució del partit després de no obtindre cap diputat a les Generals

Després que dissabte passat el portaveu d’UPyD, Andrés Herzog, anunciés la seva dimissió pels mals resultats obtinguts a les eleccions generals, l’exdiputat i fundador de la formació, Carlos Martínez Gorriarán, ha anunciat que seria adient convocar un “Congrés de Dissolució” del partit.

La idea de Gorriarán és fundar una plataforma cívica amb els mateixos valors però sense sigles, que ajudi a que el projecte no acabi de morir. Aquesta situació s’allargaria fins arribar al “moment adequat”, que correspondria a un canvi del context polític espanyols que els podria portar a tornar a les institucions “amb unes altres sigles”.

Segons Gorriarán, anunciar la dissolució del partit ha estat un “encert”, igual que ho va ser llençar la candidatura l’any 2007. Per al fundador d’UPyD, és necessari esperar a unes condicions més favorables per a què el partit tornés a “néixer amb noves oportunitats”. “Un partit sense representació, mancat de finançament, sense una militància motivada i amb cap estructura professional deixa de ser un instrument polític”, ha afegit.

L’exdiputat també ha criticat, de manera indirecta, aquells càrrecs d’UPyD com Toni Cantó que van abandonar la formació per anar a les llistes de Ciutadans. Tanmateix, ha dit que no vol que UPyD quedi com el record d’un partit utilitzat com a “pastura de persones disposades a negociar el que quedi de la marca per als seus fins privats”, comparant-se amb la CDS d’Adolfo Suárez.

Qui ha de convocar el Congrés Extraordinari per decidir el futur d’UPyD és la gestora que ara està al capdavant del partit i que està encapçalada per Gorka Maneiro. Per fer-se efectiva aquesta dissolució, s’ha d’apuntar a l’ordre del dia i ha d’aconseguir el vot de dos terços del total d’afiliats a la formació.