Després d’aconseguir el sisè títol Masters 1.000 a Miami, el tennista serbi ja n’acumula 28, el qui més de la història

“Més enllà de la nit em tapa, negra com l’abisme insondable, dono gràcies als déus que puguin exisitir per la meva ànima invicta. A les agitades grapes de les circumstàncies, no m’he lamentat ni he parpellejat mai. Sotmès als cops del destí, el meu cap és ple de sang, però ferm. Més enllà d’aquest lloc de còlera i llàgrimes, on jeu l’horror de l’ombra, l’amenaça dels anys em troba, i em trobarà, sense por. Tant és com d’estret sigui el portal, que carregada de càstigs la sentència, sóc l’amo del meu destí: sóc el capità de la meva ànima”.

Aquest poema de caire motivador el va escriure el poeta escocès William Ernest Hanley quan es trobava en un hospital ingressat per tuberculosi. Després, el film Invictus el va fer servir en boca de Morgan Freeman, que interpretava Nelson Mandela (elsud-africà el va guardar per suportar els 27 anys d’empresonament).

En això es va basar Novak Djokovic, número u del món, per alçar-se com a professional i afrontar els reptes sense por. La seva dura infantesa a Sèrbia (va viure de primera mà la guerra dels Balcans) el va fer madurar aviat.

“El tennis em va salvar la vida. Veia per televisió a Sampras i em vaig enamorar d’aquest esport. Llavors van començar a construir pistes de tennis al voltant de casa meva i el meu pare, que sempre va confiar molt en mi, em va comprar una raqueta. I no ho feia gens malament”, relata Djokovic al seu llibre sobre les claus de l’alimentació en el seu rendiment.

Ara, aquest noi que seia bocabadat davant la televisió gaudint dels seus ídols, ha canviat de bàndol. Ell és protagonista. Ningú qüestiona el seu regnat al món tennístic. 

El serbi no va donar opció a Kei Nishikori a la final de Miami (doble 6-3), superant Rafa Nadal com el tennista amb més Masters 1.000 de la història (28, per 27 del mallorquí). Quan el mallorquí guanyava el seu 18è Masters 1.000, a Montecarlo 2011 (superant a Agassi), Djokovic només en tenia 7. Ara, cinc anys després, ja el supera.

El tennista de Belgrad, que ja ha avançat Nadal en el màxim de setmanes com a número 1, va ara a per la seva marca de títols, establerta des d’aquest any a Hamburg amb 67. Nole en suma 63.

L’únic repte que li falta, a més de la medalla d’or als Jocs, és el Roland Garros.