L’ala-pívot estadounidenc és el jugador més determinant del FC Barcelona Lassa aquesta temporada, demostrant perquè és un dels jugadors més elegants de tota Europa

Va arribar fa dues temporades com a millor jugador de l’ACB. Com un tirador letal. Com una estrella. Com una evolució d’Erazem Lorbek. I després d’un primer any irregular (de fet, com tot l’equip), Justin Doellman està començant a assemblar-se a aquell jugador imparable que era a València.

Hi havia un fet que cabrejava els aficionats blaugranes. I era la seva falta d’intensitat en els partits complicats. La seva manca de ràbia per lluitar la pilota. El talent havia de transformar-se, sovint, en quelcom més. I aquesta temporada ha donat aquest pas tan necessari com esperat.

L’ala-pívot estadounidenc és el jugador més determinant del FC Barcelona Lassa aquesta temporada, demostrant perquè és un dels jugadors més elegants de tota Europa. Està fent una mitjana de 10,9 punts i 5 rebots per partit en el Top 16, amb un 58% en tirs de 2 i un 47% en triples. Xifres altíssimes pel segon jugador que més utilitza Xavi Pascual (per darrere de Satoransky).

I és que Doellman està recordant a aquell Lorbek decisiu. L’eslovè va ser peça clau per a la consecució de la segona Eurolliga (París, 2010), i Doellman vol heretar aquest tro. Si no fos per les seves cistelles contra el Madrid i el CSKA, el Barça estaria amb peu i mig fora de l’Eurolliga.

Ell és el líder. L’home calent. El jugador que ha d’assumir les regnes quan la bola crema. Doellman, the American Captain.