El Jutjat d’Instrucció 26 va obrir diligències a l’escrit dels Premis Ciutat Barcelona

El Jutjat d’Instrucció 26 de Barcelona va obrir diligències judicials contra la poetitza Dolors Miquel per llegir en els Premis Ciutat de Barcelona una versió sexual del ‘Pare Nostre’ anomenada ‘Mare Nostra’, després de la denúncia interposada a davant la Fiscalia de l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians.

Finalment a última hora d’ahir, es va rebutjar portar a judici l’escriptora Dolors Miquel pel poema i, per tant, les altres dues denúncies presentades a la fiscalia -que s’han unificat en una sola causa- tampoc no prosperaran ja que no no han estat admeses a tràmit.

La presidenta de l’associació que va interposar la denúncia, Polònia Castellanos, va afirmar que no s’entenia una “vexació semblant” contra col·lectius de la societat, com aquest cas succeia amb els cristians, que suposen una àmplia majoria a Espanya.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reaccionat en contra aquest matí davant la noticia de la diligència: “Judicialitzar un poema feminista em sembla fora de lloc”, ha dit la impulsora de la PAH al programa radiofònic ‘El matí de Catalunya Ràdio’. L’alcaldessa, a més, ha destacat que li sap greu si algú s’havia sentit ofès pel poema, però ha insistit que no s’hi deia “cap paraula ofensiva contra cap creença religiosa” i que tan sols era una “afirmació feminista sobre els drets de les dones”.