Domènech acusa Francesc Homs d’haver-se venut “per un plat de llenties”

0
Xavier Domenech Pablo Iglesias Iñigo Errejon
Xavier Domènech conversa amb Pablo Iglesias i Íñigo Errejón al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

El líder d’EnComú creu que CDC ha passat “del peix al cove a la piranya al cove”, recriminant Homs haver pactat, segons ell, amb el PP

El líder d’EnComúPodem, Xavier Domènech, ha acusat CDC d’haver facilitat que la Presidència del Congrés hagi estat per al PP: “S’ha venut per un plat de llenties en una situació en la qual políticament no sembla massa sostenible”.

En declaracions aquest dimecres a Rac1, ha recriminat al partit de Francesc Homs que pacti amb el PP “que ha estat més agressiu amb Catalunya dels últims anys, un PP que ha construït casos falsos contra Catalunya, que no s’ha obert al diàleg”.

La política pactista amb l’Estat central que va desenvolupar Jordi Pujol en els seus anys de president de la Generalitat ha estat coneguda com la política del peix al cove i Domènech ha acusat CDC d’haver passat “del peix al cove a la piranya al cove”.

“No em crec que Convergència no hagi votat a favor de la Mesa perquè els números canten. Si pacta amb el PP, entenc que gratis no ho fa. Algun pacte hi ha d’haver, però no sabem a canvi de què és”, ha reflexionat Domènech.

També ha recriminat l’actitud d’ERC en les votacions de la Mesa del Congrés, i ha assegurat que tant convergents com republicans haurien pogut “construir una majoria alternativa” a l’òrgan director de la Cambra que fos sensible amb Catalunya.