EnComú i Podem defensen que Otegi sigui diputat si el voten els ciutadans

0
20D_xavier domenech
Foto: Europa Press

Des d’EnComú i Podem Catalunya defensen que el líder abertzale pugui ser candidat el 25S després que la Junta Electoral li ho hagi prohibit

El líder d’EnComúPodem al Congrés, Xavier Domènech, ha defensat que “és la ciutadania basca qui decideix si Arnaldo Otegi és diputat o no” d’EH Bildu, després que la Junta Electoral Territorial de Guipúscoa hagi acordat que no pot concórrer als comicis bascos. “La base de la democràcia és el vot i les urnes”, ha destacat Domènech aquest dimecres a través d’un apunt en Twitter recollit per Europa Press.

 

En un sentit semblant, i també per Twitter, s’ha pronunciat el líder de Podem a Catalunya, Albano Dante-Fachín, que ha lamentat la decisió de la Junta Electoral sobre el candidat d’EH Bildu.“El lloc d’Otegi en la política basca l’han de decidir els bascos votant… Es coneix com a democràcia”, ha destacat Fachin.

 

L’òrgan electoral ha comunicat a la representació legal d’EH Bildu, el lletrat Mikel Arreseigor, que el seu candidat a lehendakari “és inelegible” perquè existeix una sentència ferma de l’Audiència Nacional que l’inhabilita per a l’exercici de sufragi passiu per la condemna del cas Bateragune de reconstrucció de la il·legalitzada Batasuna.