Xavier Domenech En Comu
El líder d'En Comú, Xavier Domènech, la nit del 26J | Diari Català (Foto: José Luís Gómez Galarzo)

El portaveu dels Comuns Diu a Fachin (Podem) que no hi haurà coalició electoral i que no seria “construir des d’abaix”.

El portaveu dels ‘comuns’, Xavier Domènech, ha sostingut que aspira al fet que el nou projecte polític dels ‘comuns’ sigui prou sòlid després de les eleccions municipals de 2019, i que llavors, la resta de partits haurien d’estar prou integrats com per dissoldre les seves sigles, encara que és quelcom que hauran de decidir les pròpies formacions.

En una entrevista a Europa Press, ha recordat que ara comença el primer cicle en el que els ‘comuns’ han de desplegar-se territorial i sectorialment, i que es tanca el 2019.

“Si ens constituïm bé territorialment i sectorialment, i com un nou tipus de partit polític més pensat com a projecte sociopolític que com a partit clàssic i alhora els resultats són bons en termes electorals, 2019 és un data clau”, ha constatat.

Preguntat per si en aquest moment els partits han de tenir les seves sigles dissoltes, ha respost que això ho han de decidir les formacions, però es tracta que “l’espai sigui suficientment gran, potent i atractiu com perquè, cada vegada, tingui una rellevància principal per a totes les persones que pertanyen a ell”.

Després de la seva assemblea constituent del dissabte 8 d’abril, la primera cita del nou subjecte polític dels ‘comuns’ és l’executiva d’aquest dimarts a la tarda en la qual decidiran el nom concret dels càrrecs, es començarà a treballar en l’organigrama i s’abordarà el procés de decisió del nom del partit.

“Ho haurà de decidir la gent, però està bé que el primer acte després de l’assemblea sigui sobre el propi nom. És simbòlic però és important”, i ha afegit que s’obrirà un procés participatiu per escollir les seves sigles, que es fixaran abans de l’estiu.