Domenicali va marxar de Ferrari l’any 2014

Després de tot l’escàndol de les emissions, el Grup Volkswagen va començar a reestructurar els òrgans directius per així crear un nou ambient de treball i iniciar una nova etapa més neta i sense embuts. Un d’aquests moviments s’ha oficialitzat avui i, sens dubte, és una gran sorpresa donada la seva procedència. En efecte, Stefano Domenicali, després de tota una vida lligada a Ferrari, se’n va a la competència més propera i es converteix en el nou CEO de Lamborghini, ocupant el lloc de Stephan Winkelmann.

Aquesta reestructuració és sens dubte una enorme sorpresa per a tots ja que Domenicali té la missió de seguir engrandint la llegenda del toro i, venint de Ferrari, molts es temen que pugui utilitzar informació o coneixements de l’èxit de la marca del Cavallino. En els últims anys, Lamborghini ha crescut com l’escuma amb models summament atractius, ràpids i espectaculars. Domenicali no només ha de continuar amb aquesta línia, sinó que també ha millorar-la i, un dels primers passos, serà el primer SUV de la marca, el Urus, que, presumptament, sortirà al 2018.

L’italià, de 50 anys d’edat, portava tota una vida al costat de Ferrari, era un fidel escuder del cavall des que es va unir a ell al 1991. A poc a poc va anar pujant esglaons fins a convertir-se, l’any 2008, en el director esportiu de la marca a la Fórmula 1, substituint a la gran llegenda Jean Todt.

El seu recorregut en el ‘Gran Circ’ va durar fins al 2014 i va ser una mica amarg, amb el sabor de no haver complert amb les expectatives creades. A les seves ordres va passar Fernando Alonso que, igual que l’italià, tampoc va saber reencarnar l’èxit anterior de l’escuderia. Al 2014, Domenicali va presentar la dimissió i, gràcies a la seva avalada trajectòria, va signar per Audi, on ha estat fins avui, quan ha donat el salt a Lamborghini.