D’on ve el desgast de Podem?

0
Sergio Pascual,
Sergio Pascual,
Sergio Pascual,
Sergio Pascual,

Dels debats interns i el cansament d’Iglesias a la seva “permanent exposició pública”

Els diversos processos de primàries i d’organització interna que ha portat a terme Podem durant l’últim any, així com la “permanent exposició pública” del seu líder, Pablo Iglesias, són les raons que, segons el secretari d’Organització de la formació, Sergio Pascual, estan darrere de l’aparent “desgast” que durant les últimes setmanes està afectant la formació violeta.

“Quan algú vol fer les coses bé això exigeix dedicar-hi molt de temps. Pablo està en permanent exposició pública. Això òbviament comporta una pèrdua de privacitat que no acusen altres candidats que no donen la cara. Això és el que passa a qualsevol ésser humà que té jornades llargues”, ha explicat Pascual sobre el “cansament” que va confessar sentir el mateix Pablo Iglesias.

Pascual s’ha manifestat així en una breu intervenció al programa ‘Al Rojo Vivo’ de La Sexta, recollida per Europa Press, ja que aquest dimarts la formació violeta no ha celebrat l’habitual roda de premsa que un portaveu de l’Executiva ofereix davant dels mitjans després de la reunió d’aquest òrgan.

CONSTITUCIÓ DEL COMITÈ ELECTORAL

Segons han explicat fonts del partit, Podem afronta una “setmana de reajustaments” pel que fa a qüestions d’organització, a causa de la proximitat de les generals. De fet, l’Executiva, que sí que ha mantingut la seva reunió, està centrada aquest dimarts a tancar alguns assumptes claus amb vista als comicis del 20 de desembre, com la conformació del comitè de campanya, i per aquesta raó, tenia previst allargar la seva reunió durant hores.

Aquesta setmana de “reajustaments” arriba dies després que Podem assumís públicament, a través de la número tres del partit, Carolina Bescansa, que ara mateix no està en condicions de guanyar les eleccions generals i prengués consciència de la necessitat de treballar “molt dur” per fer la volta a les enquestes, algunes de les quals ja situen Podem darrere de Ciutadans.

Tot i això, en la seva intervenció televisiva, Pascual ha negat que al seu líder li passi alguna cosa i ha atribuït el seu “cansament” a les “llargues” jornades laborals que té, de “14 hores, set dies a la setmana”. “Ja ens agradaria als seus col·laboradors que en alguns moments no tingués l’energia que té. És una persona molt exigent”, ha afegit.

Preguntat sobre si el sorgiment de Ciutadans i la pujada que està protagonitzant en les enquestes –al contrari que la seva formació–, així com la moderació del discurs de Podem, poden ser les causes del desgast que pateix el partit, Pascual ha limitat els motius de l’esmentat “desgast” als processos de democràcia interna que ha portat a terme la formació al llarg de l’últim any per dotar-se d’una estructura, estatuts i candidats en els successius comicis.

“El que més ens ha pogut desgastar ha estat estar parlant de nosaltres mateixos, el procés de fins a sis primàries és extenuant”, ha afirmat, per afegir que aquesta situació ja ha canviat en deixar de parlar d’ells mateixos i començar a debatre sobre el programa amb les seves bases en les “més de 4.000” assemblees locals que han celebrat.

“Parlar d’un mateix desgasta més que parlar de programa i dels programes de la gent. Aquí l’estat d’ànim de la nostra militància ha canviat radicalment”, ha postil·lat, i alhora ha negat rotundament que s’estigui desenvolupant un debat en el si de partit sobre la continuïtat d’Iglesias al capdavant de Podem després de les generals. “És ridícul”, ha remarcat.