Dos americans morts a Jordània per un Policia

0
Dos-americans-morts-a-Jordània-diari-catala
@youtube

Maten a trets dos instructors estatunidencs als afores de la capital de Jordània

Un policia ha matat a trets a dos americans morts a Jordània i un sud-africà en un centre de formació per a agents iraquians i palestins situat als afores d’Amman, segons el Govern de Jordà.

El tiroteig, que ha acabat amb el suposat agressor abatut per les forces de seguretat, ha tingut lloc en unes instal·lacions finançades pels Estats Units i situades a Muaqar.

A més de les tres víctimes mortals, el portaveu del Govern, Mohammad Momani, també ha confirmat sis ferits, entre els quals hi figuren dos efectius estatunidencs més, un dels quals es troba en estat crític.

Jordània forma part de la coalició antiterrorista liderada pels Estats Units i que combat al grup Estat Islàmic tant a Síria com l’Iraq –els dos fronterers amb territori jordà–. El país alberga diversos programes de formació militar, així com caces F16 utilitzats per bombardejar posicions jihadistes.

El rei Abdullah II ha afirmat que l’islamisme radical representa una amenaça existencial per a Jordània, si bé el paper adoptat en la lluita contra Estat Islàmic ha incrementat la por que el país també es vegi encomanat per la inestabilitat que sacseja Pròxim Orient.