Dos detinguts a Lleida per comprar a Internet amb targetes robades

0
Mossos esquadra requisat
Material requisat pels Mossos

Els Mossos d’Esquadra van requisar grans quantitats de roba, sabates i productes d’electrònica

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 18 de gener dos homes, de 41 i 28 anys, un de nacionalitat camerunesa i l’altre ghanesa i veïns de Lleida per comprar per Internet amb números de targetes presumptament robades.

La responsable d’una botiga virtual de Barcelona va denunciar al desembre que en el web de la seva empresa s’havien efectuat 21 compres sospitoses, per un import de 2.389 euros, tot i que el programari web n’havia denegat 207 més de manera automàtica i que tots els moviments s’havien efectuat amb targetes de crèdit, la numeració de les quals era majoritàriament de països americans, han informat aquest dimecres els Mossos d’Esquadra.

Agents dels Mossos d’Esquadra van recollir la mercaderia dels destinataris, residents a Lleida, a l’empresa de paqueteria i van contactar amb ells per lliurar-los els paquets, un a la travessia del Carme i un altre al carrer Doctor Combelles, i després els van detenir.

A recollir el primer paquet es va presentar un home de 41 anys i de nacionalitat camerunesa, amb el passaport de la destinatària del paquet, i va al·legar que era la seva dona i que no podia venir, i una vegada detingut va explicar que havia comprat la numeració de les targetes en una pàgina web de països d’Europa de l’Est.

Segons va explicar, aquesta numeració no era sempre fiable per la qual cosa la comprava a uns preus d’entre tres i cinc euros per targeta. Al domicili del primer detingut els Mossos van recollir 50 possibles indicis incriminatoris, entre els quals hi havia gran quantitat de roba, sabates i productes d’electrònica, dels quals s’investiga la procedència.

Un dels detinguts va quedar en llibertat, després de declarar a la comissaria de Lleida, amb l’obligatorietat de comparèixer davant de l’autoritat judicial quan sigui requerit, mentre que l’altre ha passat a disposició judicial als jutjats de Lleida.