Dos detinguts a Lleida per robar a cotxes

0
claus robades cotxes lleida - Diari CAtalà
@mossocat

Un dels arrestats seguia el propietari per assegurar-se que havia abandonat la zona

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts a Lleida dos homes per robar a l’interior de cotxes aparcats a la ciutat utilitzant inhibidors de freqüència que impedien el tancament dels turismes quan els seus propietaris accionaven el comandament.

Els homes, de 33 i 26 anys, de nacionalitat algeriana i veïns de Lleida, van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força, han informat els Mossos aquest dijous en un comunicat.

La detenció es va produir a les 12.15 hores quan una patrulla que feia tasques d’investigació a la plaça Pere Sanahuja de Lleida va veure dos homes en actitud sospitosa asseguts en un banc pròxim d’una zona d’estacionament de vehicles.

Els agents van fer un seguiment discret i van comprovar que els dos homes vigilaven un conductor que acabava d’estacionar el vehicle a aquesta zona, a qui després de posar el tiquet d’estacionament i accionar el comandament de distància per tancar el vehicle va continuar un dels ara detinguts.

Quan el propietari del vehicle va perdre de vista el seu turisme, l’altre home va obrir el vehicle sense necessitat de forçar-lo.

Gràcies a aquesta acció el conductor creia, erròniament, que el vehicle havia quedat tancat i se n’anava del lloc on el tenia estacionat.

Amb aquesta metodologia, poc coneguda a les comarques lleidatanes, els detinguts aconseguien sostreure els objectes dels vehicles sense haver de forçar-los, d’una forma ràpida i sense aixecar sospites.