Detinguts el secretari i l’interventor de l’Ajuntament de Lloret

0

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres el secretari i l’interventor de l’Ajuntament de Lloret de Mar per presumptes contractacions irregulars

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres dues persones en el marc de l’operació Trueno, per la qual s’investiga la contractació irregular de l’Ajuntament de Lloret del Mar (Girona) d’empreses del Grup GBI, segons ha informat la Fiscalia Anticorrupció en un comunicat.

Els detinguts són el secretari i l’interventor de l’Ajuntament, segons ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Es tracta d’una investigació judicial dirigida pel Jutjat d’instrucció 2 de Blanes (Girona) en què s’han autoritzat quatre diligències d’entrada i escorcoll, entre les quals hi ha la de l’Ajuntament de Lloret.

A més, s’han bloquejat els comptes corrents i l’embargament de béns i mobles pertanyents a aquest grup empresarial, que dirigeix Gustavo Buesa Ibáñez.

En concret, s’investiguen diverses adjudicacions de concessió de recollida d’escombraries i neteja de plantes, així com de gestió i obres del Centre de Tractament de Residus Municipals, “en connivència amb autoritats i funcionaris públics de l’Ajuntament de Lloret del Mar”.

La investigació de la Guàrdia Civil, que està coordinada per la Fiscalia Anticorrupció, investiga delictes de prevaricació, suborn, malversació de fons públics, activitats prohibides als funcionaris públics i tràfic d’influències, entre d’altres aspectes.

Aquesta operació, que continua oberta, es deriva de les investigacions iniciades en l’operació Clotilde, iniciada el gener del 2013, que va destapar delictes de blanqueig relacionats amb una màfia russa, segons fonts de la Guàrdia Civil.