Dos detinguts per robatoris amb força a l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona

0
robatoris
Foto: @mossoscat

Els agents van comissar joies, rellotges, aparells electrònics i tota classe d’eines per cometre els robatoris, i en un d’ells els assaltants s’haurien endut objectes per valor de 37.000 euros

 

Agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de l’Hospitalet de Llobregat van detenir, aquest dimarts, dos homes de 27 anys per la seva presumpta participació en robatoris amb força a quatre habitatges de l’Hospitalet de Llobregat i un a Barcelona, informa la policia en una nota de premsa.

Els fets van succeir dimarts 1 de març cap a les 19 hores, quan diversos veïns van alertar d’una persona que s’hauria enfilat per una canonada de la façana d’un edifici de l’Hospitalet de Llobregat i hauria accedit a l’interior d’un pis per una de les finestres.

Efectius de la Unitat d’investigació es van traslladar fins al lloc dels fets i van accedir a la finca. Un cop a l’interior i mentre es trobaven en un dels replans, van observar com un home sortia d’un dels domicilis. Quan els agents van acreditar-se com a policies, aquest va intentar escapolir-se i es va refugiar novament a l’interior del pis.

Els agents van poder interceptar l’home al seu interior i el van detenir, tot i que va reaccionar de manera violenta i es va resistir de forma enconada a l’actuació policial. Els efectius policials van poder comprovar que l’home havia ocupat aquest pis il·legalment, juntament amb altres homes, i que l’utilitzaven com a lloc on amagar els objectes sostrets i les eines emprades en robatoris a interior de domicilis.

Els agents van poder observar com al menjador, i més concretament a l’interior d’una bossa d’esport, hi havia joies, rellotges, aparells electrònics, així com tota classe d’eines per forçar les portes d’accés als domicilis.

Un cop verificada la identitat de l’home, els Mossos van tenir coneixement que havia estat detingut en set ocasions en els darrers mesos per haver participat en robatoris en habitatges tant a l’Hospitalet de Llobregat, com als districtes de Sants-Montjuic, Les Corts i Sant Andreu a Barcelona, així com per conductes violentes envers els agents de l’autoritat.

Mentre realitzaven comprovacions al lloc, un segon home – també amb tres antecedents per robatoris interior de domicilis – va entrar a l’habitatge i en veure els agents va intentar fugir, però va ser interceptat per una altre patrulla de paisà que es trobava al lloc. Finalment, els agents van detenir les dues persones que van ser traslladades a dependències policials.

Gràcies a les tasques d’investigació posteriors es va determinar que els objectes comissats provenien d’un robatori recent a un pis del districte de Sant Andreu de Barcelona, en el qual els assaltants s’haurien endut objectes per valor de 37.000 euros. També es van localitzar altres objectes que provenien de robatoris comesos en tres habitatges de l’Hospitalet de Llobregat.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs. A hores d’ara, la investigació continua oberta per conèixer la procedència de la resta d’objectes sostrets i determinar si provenen d’altres robatoris a domicilis.