Dos mossos s’enfronten a una pena de presó per agredir i insultar una persona gai a la Rambla

Dos agents dels Mossos d’Esquadra s’enfronten a dos anys i dos mesos de presó per presumptament agredir i insultar per la seva condició d’homosexual un home identificat a prop de la Rambla de Barcelona per suposadament haver consumit haixix o marihuana a la via pública.

En el seu escrit d’acusació amb vista al judici de dijous que ve a l’Audiència de Barcelona i recollit per Europa Press, la Fiscalia acusa els policies José María M. i Elisabet B. d’un delicte contra la integritat moral i d’una falta a cadascun: de lesions en el cas d’ell i de maltractament d’obra en el cas d’ella.

Va passar el 14 d’abril del 2007 a la plaça del Teatre, al costat de la Rambla, quan José María M. va agafar per força la víctima –després de requerir la seva identificació quan estava amb uns amics– i en companyia de l’agent la van conduir a la part posterior d’un furgó policial.

En el vehicle, l’acusat presumptament va donar un cop de puny a l’home, i aquest va començar a plorar; el policia suposadament li va cridar “Calla, maricón!” i, davant la petició d’explicacions de la víctima, l’agent, lluny de cessar en el seu comportament, li va donar un altre fort cop de puny que va deixar sagnant la víctima.

Durant aquest temps, el mosso va estar parlant amb l’agent acusada fent en cada moment comentaris insultants respecte a l’opció sexual i la nacionalitat de l’home, que és colombià: “Aquests tres maricons” –en al·lusió a la víctima i els seus dos acompanyants– i “Segur que sou traficants“, va etzibar entre d’altres coses, segons l’acusació de la Fiscalia.

“MARXA AL TEU PAÍS”

Després el van detenir i el van traslladar a la comissaria, on l’acusada Elisabet B. li va donar una puntada de peu a la canyella mentre li va dir “Te jodes, marxa al teu país”, al·ludint a la seva condició d’estranger.

A més de la pena de dos anys i dos mesos de presó, la Fiscalia demana una multa de 500 euros per a José María M. i una de 200 euros per a Elisabet B.