Un dels agents va practicar-li una reanimació cardiopulmonar 

Dos agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Alt Penedès el dijous 17 de desembre van salvar la vida d’un home, de 74 anys i veí de Sant Joan de Mediona (Alt Penedès) que havia patit una aturada cardíaca.

Una patrulla va rebre l’avís que a la urbanització de Sant Elies, de la població de Sant Joan de Mediona, una persona de 74 anys havia patit una aturada cardíaca. La tasca dels agents era facilitar l’aterratge de l’helicòpter medicalitzat i acompanyar l’equip mèdic fins al domicili de la víctima.

En arribar al lloc dels fets, els mossos van veure un home estirat al terra, a l’entrada de casa seva, que estava acompanyat d’una filla. Havia perdut el coneixement, no tenia pols i estava molt pàl·lid. Ràpidament, un dels agents li va obrir la roba per deixar al descobert el pit i va fer-li una reanimació amb un massatge cardíac.

Per la seva banda, l’altre agent va agafar el vehicle i va buscar una zona propera perquè pogués aterrar l’helicòpter medicalitzat. Un cop va aterrar, el mosso va traslladar l’equip mèdic fins al domicili de l’home on ja havia arribat una ambulància del SEM.

A més, la dona de la víctima, també de 74 anys, estava molt alterada a l’interior del domicili i també va haver de ser atesa pel SEM. Quan l’equip mèdic va estabilitzar l’home, aquest va ser traslladat en helicòpter fins a l’hospital de Bellvitge.

Finalment, els serveis mèdics van constatar que l’actuació ràpida i coordinada dels agents va ser clau per salvar la vida de l’home.