motin carcel - dairi catala

El diari local ‘Prensa Libre’ ha informat que cinc presos han mort i vuit més han resultat ferits en el motí registrat a la presó de Chimaltenango

Un mínim de cinc reus han mort i vuit més han resultat ferits en enfrontaments registrats durant un motí a la presó guatemalenca de Chimaltenango, mentre que una altra rebel·lió al penal de Fraijanes 2, també a Guatemala, ha provocat la presa de fins a vint ostatges –19 funcionaris de presons i el director– durant prop de deu hores.

El diari local ‘Prensa Libre’ ha informat que cinc presos han mort i vuit més han resultat ferits en el motí registrat a la presó de Chimaltenango. El viceministre de l’Interior ha informat que l’incident es va registrar cap a les 18.50 hores (hora local), tot i que no ha aportat més detalls sobre aquesta qüestió.

En el cas del motí a la presó de Fraijanes 2, els reclusos –sobretot membres de la Mara Salvatrucha– han pres com a ostatges una vintena de funcionaris de presons, entre els quals hi ha el director del centre penitenciari, però no s’haurien registrat víctimes a causa de la violència.

Els reclusos exigien l’ingrés d’una màquina per a serigrafia i la reparació dels televisors que alguns tenen a les seves cel·les per ordre judicial. Les autoritats del Sistema Penitenciari (SP) van accedir finalment a les peticions i van reprendre el control del centre.

Durant la tensa jornada, un contingent de la Forces Especials Policials i un grup de soldats de l’Exèrcit van ser enviats a la presó, tot i que finalment no van haver d’entrar en acció.