Dos partits de sanció per ‘menyspreu’ de Mascherano

0
Mascherano dos partits de sancio - Diari Catala
El Comitè de Competició considera l’expressió com un ‘menyspreu’ de Mascherano i el jugador estarà present al clàssic / FCB
Mascherano dos partits de sancio - Diari Catala
El Comitè de Competició considera l’expressió com un ‘menyspreu’ de Mascherano i el jugador estarà present al clàssic / FCB

El Comitè de Competició no entén el ‘menyspreu’ de Mascherano com un insult

El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha castigat aquest dimecres al jugador del Barça Javier Mascherano amb dos partits de sanció per la seva expulsió el passat diumenge davant l’Eibar. Després de plantejar-se el presentar al·legacions per defectes de forma a la redacció de l’acta, el club ha decidit acatar la sentència, que permetrà al futbolista ser alineat al clàssic contra el Reial Madrid.

Al minut 83 del darrer partit del Barça, l’àrbitre, Carlos del Cerro Grande, va ensenyar una targeta vermella directa al migcampista culer a instàncies d’un dels seus assistents, i, posteriorment, va deixar constància que l’expulsió va ser per utilitzar la frase “la concha de tu madre”. En aquell moment es va especular amb una sanció de fins a quatre partits en considerar que l’argentí seria jutjat per una falta greu, i el Barça va anunciar que presentaria al·legacions, ja que unes imatges de televisió revelaven que les paraules literals eren “la concha de tu hermana”. Amb aquesta decisió, el club blaugrana considerava que s’incorria en un defecte de forma en la redacció de l’acta i confiava en rebaixar el temps d’inhabilitació, que hagués significat que Mascherano no podria disputar el duel contra el Reial Madrid del proper 21 de novembre.

Tot i això, el Comitè de Competició entén l’expressió com un ‘menyspreu’ de Mascherano i no com a un insult, fet que segons el reglament es castiga amb una sanció d’entre dos i tres partits, en considerar-lo com una falta lleu. Així, el futbolista es perdrà dues jornades de Lliga en les quals l’equip s’enfrontarà amb el Getafe i el Villarreal, però estarà disponible per al xoc contra el conjunt blanc. Damián Suárez, jugador de l’Elche, va rebre un càstig idèntic en una acció en les mateixes circumstàncies, i davant dels fets el Barça ha decidit finalment acatar la resolució i no presentar cap recurs.