Dotze menors resulten intoxicats en un alberg del Maresme

0

Fins a dotze menors d’una escola de Sabadell han estat intoxicats per una fuga de clor en un alberg del Maresme, havent-ne de ser hospitalitzats sis d’ells

Dotze menors, d’entre 14 i 15 anys i procedents d’un col·legi de Sabadell, han hagut de ser atesos pel Servei d’Emergències Mèdiques després de resultar intoxicats per una fuga de clor en una piscina de l’alberg Mas Silvestre de Dosrius, al Maresme.

Segons expliquen diversos mitjans, sis dels menors han hagut de ser traslladats a l’Hospital de Mataró tot i que, afortunadament, amb pronòstic molt lleu, amb símptomes com irritació dels ulls o de la gola.

Segons ha informat la Conselleria, un error humà durant la manipulació de productes químics a l’armari exterior de la piscina i a la sala de màquines ha generat l’abocament. El vent ha facilitat que el núvol tòxic es desplacés a una altura d’uns 20 centímetres per sobre de la piscina i ha afectat aquells usuaris que es trobaven a l’interior de l’aigua.

Quan han detectat el fet, els nens han estat evacuats d’urgència de la piscina i han estat traslladats a la zona principal de l’alberg, on han començat a atendre’ls seguint les instruccions dels serveis d’emergència, després de ser advertits.

Expedient informatiu

La Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) revisarà els protocols de manipulació d’aquests productes en aquests entorns i ha obert un expedient informatiu després del succés.

L’Agència Catalana de la Joventut, per mitjà de la Xanascat, s’ha posat en contacte amb les escoles dels nens per explicar la situació i el retorn a la normalitat, així com amb l’Ajuntament per fer un seguiment de la situació.