La formació de les autoescoles s’ha quedat curta, per solucionar-ho Race i Red Bull s’uneixen per presentar la Driver’s Academy Race Red Bull

Fa uns dies parlàvem dels cursos de conducció necessaris perquè els conductors novells adquireixin certa experiència que no s’extreu de les classes d’autoescola. Aquesta setmana l’Observatori Espanyol de Conductors (DUCIT) va publicar un estudi sobre la formació vial a Espanya, concloent que: “l’actual procés d’aprenentatge a l’autoescola té clars marges de millora”. Molts dels entrevistats (més del 31%) asseguren que, malgrat aprovar l’examen sense problemes, no creuen que estar preparats per a la inseguretat de les nostres carreteres. Un detall sorprenent que ha volgut desvetllar l’observatori és la falsa sensació de seguretat, molts adolescents (el 81%) creuen sentir-se més segurs conduint a la nit (és en el marge horari amb més víctimes de la seva edat). Davant aquestes dades RACE i Red Bull han coordinat forces per oferir una nova formació vial: la Driver´s Academy Race Red Bull.

Tal com han declarat ambdues companyies han treballat al llarg de 10 mesos de feina analitzant projectes similars que ja han demostrat cert èxit. Amb aquests cursos comença la primera marxa respecte a Formació Vial de Red Bull al món, de la mà del RACE. La marca amplia així la seva estratègia d’estar present en l’elit del motor, a través dels seus patrocinis a la Fórmula 1 o MotoGP, llançant un missatge proper i directe per reduir els accidents dels joves, amb l’experiència del RACE en Seguretat Vial. Tal com s’ha comentat, han treballat estudiant altres cursos d’aquest tipus amb un equip especialitzat de 80 persones i intentant trobar el millor sistema pedagògic per presentar un nou concepte de formació.

Driver's Academy RACE Red Bull - DC
Durant la Driver’s Academy RACE Red Bull els participants aprenen amb jocs virtuals | Foto: RACE

El realment nou d’aquest curs és que aposta per ensenyar els veritables riscos de la conducció a través de la interactivitat i la tecnologia. D’aquesta manera i a través de diferents experiències els organitzadors asseguren que: “l’alumne anirà comprovant, aprenent i reflexionant sobre alguns dels elements de risc més comuns, com l’alcohol i les drogues, la distracció, saber com actuar davant d’una bolcada, la importància del manteniment o la circulació segura”.

L’èxit d’aquest curs està assegurat. Ja hem comprovat i provat altres activitats de formació i la recepció dels participants. És més, segons l’estudi realitzat per l’observatori el 56% dels joves conductors espanyols d’entre 18 i 29 anys estarien interessats a fer un curs de perfeccionament i el 51% ampliaria aquesta preparació posterior a l’obtenció del permís de conducció a través d’un curs avançat de conducció, on se’ls ensenyi tècniques no apreses a l’autoescola. La Drive’s Academy Race Red Bull pot ser una d’aquestes opcions.