Aquest dron caçador va ser presentat per la policia de Tòquio en el que evidencia ser tota una persecució pels aires

Dron caçador per caçar altres drons creats a japó | Diari CatalàEl dron caçador a estat creat per atrapar altres drons que comportin una amenaça per a la seguretat, ja que els drons han evolucionat molt ràpid i és possible comprar drons amb gran estabilitat i abast per menys de 50 € o també drons amb càmera per menys de 100 €. Els drons ofereixen un elevat control i una llibertat de vol mai vista en dispositius a control remot domèstics.

La llei impedeix volar als helicòpters de salvament o que apaguen incendis quan hi ha drons en un radi d’un quilòmetre, i en aquests últims mesos hem vist com s’han multiplicat les notícies d’incendis que no s’han pogut apagar perquè els drons de curiosos o periodistes impedien volar als helicòpters dels bombers.

Un perill encara més gran s’associa a l’ús de drons, es que els terroristes els facin servir per transportar explosius o gas verinós. A l’abril va ser interceptat un dron a les rodalies de l’oficina del primer ministre japonès, que transportava material radioactiu.

Més d’un país ja es troba assajant mesures de control davant la proliferació dels drons,  països com el Regne Unit o la Xina desenvolupen armament militar per acabar amb ells.

Amb l’objectiu de defensar els interessos de la nació anticipant-nos als pitjors escenaris possibles, la policia de Tòquio ha desenvolupat un dron capaç de caçar a altres drons en ple vol amb una xarxa.

Un vídeo de la policia de Tòquio mostra com es realitzen les captures, encara que sembli una broma, són persecucions que busquen tenir al dron il·lès per després obtenir el material que han registrat.

La necessitat de protegir localitzacions importants per autoritats i algunes altres naus que busquen cometre actes agressors i il·legals. Al començament d’aquest any, un dron que carregava material radioactiu va aterrar a les oficines del primer ministre japonès.

Representants de les autoritats nipones han explicat que utilitzen una xarxa en lloc d’un sistema de desconnexió electrònic perquè si el dron cau en ple vol, podria espatllar-se o perdre. Amb la xarxa l’atrapen i després poden examinar a la recerca de pistes o proves.

A Espanya, L’Agència Estatal de Seguretat Aèria ja ha tramitat 24 sancions a drons que en conjunt sumen un total de 185.000 € en multes.