Dubai equiparà als seus bombers amb jetpacks perquè puguin assistir en cas d’incendis en grans edificis

La tecnologia punta té moltes característica que la fan indispensable, sense importar el seu origen o funció, i quan parlem de coets propulsors o jetpacks, pot ser escandalosament cara. Però això no és problema quan ets el país més ric del món, on policia patrulla amb Lamborghini mentre escaneja als delinqüents amb les ulleres Google Glass.

La companyia Martin Aircraft, està especialitzada en el desenvolupament i construcció de jetpaks personals. Doncs ara tancat un acord amb les autoritats de Dubai per proporcionar equipament a la seva Defensa Civil.

Dubai equiparà als seus bombers amb jetpacks | Dairi CatalàEls incendis en edificis d’enorme alçada poden resultar un problema i per tractar de comprovar quins són els danys reals, actuar amb rapidesa i, si cal, comunicar-se amb les persones atrapades a l’edifici, Dubai va equipar bombers amb jetpacks i altres membres del cos de Defensa Civil.

El Cos de Bombers de Dubai, ha anunciat que ha adquirit 20 propulsors per equipar als bombers amb jetpacks per utilitzar-los en tasques de rescat i emergències.

Jetpacks i simuladors per a l’equip de Defensa Civil de Dubai

Dubai equiparà als seus bombers amb jetpacks | Dairi CatalàAquesta motxilla, per anomenar-lo d’alguna manera, efectivament es col·loca a l’esquena cobreix tot el cos i pesa 200 quilos. No obstant això és capaç de transportar una càrrega de 120 quilos.

Aquest propulsor es capaç de volar a una velocitat màxima de 74 km, hi pot arribar a una alçada de 900 metres, suficient per arribar en menys d’un minut els bombers amb jetpacks arribin al pis més alt del Burj Khalifa, l’edifici més alt del món, amb una alçada de 828 metres. Posseeix un abast d’entre 30 i 50 quilòmetres i una autonomia de vol de 30 minuts.

El Martin Jetpack no és l’únic propulsor individual que veurem solcar els cels en els pròxims anys. El Jetpack JB-9 va sorprendre fa uns dies amb aquest espectacular vol al voltant de l’Estàtua de la Llibertat.

Dubai equiparà als seus bombers amb jetpacks | Dairi CatalàEl contracte de Martin Aircraft suposa el lliurament de 20 jetpacks, dos simuladors per entrenar al personal i que s’acostumin al seu ús abans de sortir al món real, així com tots els serveis de formació, suport, recanvis i altres.

L’avantatge d’aquests models, tot i tenir una mida considerable, és que poden ser controlats remotament o per un pilot, a més no necessita molt espai per enlairar-se i aterrar, ja que ho fa en vertical, i tenen la suficient maniobrabilitat per a moure entre edificis o prop d’arbres on els helicòpters tradicionals no poden arribar.

Dubai equiparà als seus bombers amb jetpacks | Dairi CatalàPer descomptat, l’ús d’aquests aparells no es limita només als bombers, s’espera que també puguin ser usats per altres equips de protecció, vigilància i en general per a qualsevol emergència que requereixi presenciar-se en un lloc amb la major brevetat possible.