La Ducati DraXter es presenta com una evolució esportiva de la XDiavel

De motos, igual que en cotxes, n’hi ha moltes, però poques aconsegueixen l’Olimp de l’espectacularitat. Una d’elles és la Ducati XDiavel que, gràcies a les seves singulars formes, mostra una musculatura brutal i unes línies poc vistes. Però Ducati no en tenia prou i, amb motiu del Saló de Verona, ha creat una evolució que es presenta més salvatge després d’unes bones hores de gimnàs; aquí teniu la Ducati DraXter, això sí, de moment no és més que un prototip.

Estèticament és una moto pelada, gairebé sense vestit, amb unes línies signades per la divisió de disseny avançat del Centre de Disseny de Ducati. El seu estil és al més pur estil dragster, com aquells cotxes que només competeixen per veure quin és més ràpid en una recta de certs centenars de metres. L’objectiu de la Ducati DraXster és el mateix, tot i que la marca encara no ha anunciat les seves prestacions.

Tot i la manca d’especificacions, el que sí que podem descriure és el que veiem i allà trobem un seient esportiu, un colin curt i refinat, un xassís tubular, una sortida d’escapament Termignoni, una forquilla daurada, entre d’altres elements que conformen una moto única. Així mateix, les suspensions i els frens han estat agafats directament de la Ducati Panigale per tal d’oferir les millors sensacions esportives possibles.

I com encara desconeixem les prestacions, la Ducati DraXster dóna joc per obrir una sèrie d’especulacions sobre el seu motor. Desconeixem si serà el mateix que la XDiavel, el qual es basa en un bloc bicilíndric Testastretta DVT de 1.262 centímetres cúbics i una potència de 156 CV, o un altre bloc diferent però, si haguéssim d’apostar, posaríem els diners cap al mateix motor que la XDiavel però amb algunes modificacions interessants que li proporcionarien una potència quasi sobrenatural. En qualsevol cas, només són especulacions.