Dues empreses inverteixen a Catalunya 8.5MEUR

0
Catalunya segueix atraient empreses

Catalunya segueix atraient empresesAFS Flexible Duct inverteix 5 milions d’euros i crea 30 llocs de treball a Polinyà

L’empresa turca de fabricació de productes i equips per a calefacció i aire condicionat AFS Flexible Duct invertirà 5 milions d’euros i crearà 30 llocs de treball en la nova seu europea de producció i distribució que ha instal·lat a Polinyà. La planta del Vallès Occidental és la primera que la companyia turca obre fora del seu país i preveu tenir-la a ple rendiment a principis del 2016.

Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, durant una entrevista aquest diumenge a RAC1. “Anem a fer possible que a Catalunya s’instal·lin noves empreses i a veure com les inversions estrangeres i el turisme afavoreixen l’economia catalana”. Puig acompanya a partir de demà una missió institucional i empresarial a Turquia amb l’objectiu de captar inversions estrangeres i enfortir les relacions comercials amb Catalunya. Un dels objectius de la missió és també “treballar perquè les empreses catalanes puguin vendre els seus productes” a l’exterior.

Amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions de l’ACCIÓ, l’agència de la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, AFS s’ha instal·lat en una nau de 12.000m2 a la qual actualment està transportant la maquinària i preveu posar-la en marxa a finals d’aquest any. Inicialment subministrarà els seus productes a Catalunya, l’Estat espanyol, Portugal i França. En una segona fase proveirà també el Regne Unit, i a finals del 2016 arribarà a tots els països d’Europa i al nord d’Àfrica. Posteriorment, AFS no descarta noves inversions a Catalunya per tal de fer arribar els seus productes al continent americà des de la planta de Polinyà. “Catalunya té una posició estratègica molt interessant i ens permet ser plataforma per a moltes empreses per acabar de construir i distribuir a tot el món”.

AFS és un dels majors fabricants mundials de  productes per a sistemes de refrigeració, calefacció i aire condicionat per a supermercats, hospitals, centres logístics, museus, hotels o aeroports.  L’empresa turca compta actualment amb més de 300 treballadors en les plantes que té a Ankara i Istanbul des de les quals exporta el 80% de la seva producció a més de 70 països d’arreu del món.

Puig preveu que aquesta missió a Turquia tindrà bons resultats i ens “permetrà continuar projectant Catalunya al món, obrir la nostra economia i millorar les exportacions i la inversió estrangera”

Catalunya segueix atraient empresesGergonne inverteix 3,5 milions d’euros en una nova planta a Òdena

La filial a l’Estat espanyol de l’empresa francesa Gergonne amplia les seves instal·lacions a Catalunya amb la concentració en una sola ubicació de les activitats que fins ara desenvolupava a les plantes de Sant Andreu de la Barca. En aquest projecte, el grup Gergonne ha invertit 3,5 milions d’euros i compta amb 40 llocs de treball que preveu ampliar durant els propers mesos.

L’empresa francesa està especialitzada en la producció de cintes adhesives industrials i la fabricació de components tècnics flexibles per a diferents sectors, especialment el de l’automoció, però també és proveïdor de les indústries de l’electrònica, línia blanca, sector mèdic i la construcció.

Per al projecte de la nova nau a l’Anoia, Gergonne ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.

Blanca Forniés, Directora General de Gergonne España explica que “actualment estem en procés d’adequació de la nova planta i invertint en instal·lacions més modernes. El trasllat des de l’actual ubicació a Sant Andreu de la Barca, serà el proper agost i preveiem començar la fabricació de productes a les noves instal·lacions ja el setembre d’aquest any”.

Gergonne disposa a l’Anoia d’una nau de 5.000 metres quadrats i, a més, ha adquirit terrenys adjacents amb els quals preveu incrementar la producció i la plantilla. Actualment, a la nau d’Òdena hi treballa una quarantena de persones.

El grup Gergonne té una plantilla arreu del món de més de 360 persones, 120 a França i la resta a les altres 8 plantes que té ubicades a l’Estat espanyol, Mèxic, Eslovàquia, la Xina i el Marroc. L’any 2014 va tenir una facturació de més de 50 milions d’euros que preveu doblar en els propers cinc anys.