Des de Washington es traslladaran obres de Cézanne, Van Gogh, o Monet

Directament des de Washington, L’obra Social ‘La Caixa’, porta una de les col·leccions d’Art Modern i d’Avantguarda més importants del món. Les peces artístiques del nord americà Duncan Phillips desembarquen per primera vegada a Barcelona per participar en una exposició, anomenada ‘Impresionistas y modernos’, realitzada al CaixaForum.

Un total de 60 obres dels mestres Monet, Van Gogh, Cézanne, o Pollock, es mostraran al museu català per exhibir l’evolució de la pintura que va tenir lloc al segle XIX, fins a la Segona Guerra Mundial. Aquest és el període al qual es va consagrar Phillips, establert a Washington D.C, un pioner a l’època als Estats Units en l’àmbit del col·leccionisme privat d’art modern.

Duncan és nét d’un magnat de l’acer i fill d’un home de negocis. Després de la sobtada mort del seu pare i el seu germà, va decidir retre’ls homenatge inaugurant la Phillips Memorial Gallery, una col·lecció que va reunir al voltant de tres-centes obres. Fins a la seva mort, en 1966, Phillips es va dedicar a reunir obres dels seus artistes favorits: Pierre Bonnard, Georges Braque, Paul Klee, o Paul Cézanne.