Duran augura eleccions anticipades a Catalunya

0
Duran i lleida
EP: Duran i Lleida
Duran i lleida
EP: Duran i Lleida

Duran comenta que Unió tornarà aviat

EP/ Redacció. El líder d’Unió (UDC), Josep Antoni Duran, considera que “aviat” el partit que presideix tindrà l’oportunitat de tornar a demanar el suport a la ciutadania perquè, tot i que creu que el millor que podria passar a Catalunya és una legislatura de quatre anys, pronostica que hi haurà un avançament electoral.

En un article publicat al seu bloc recollit per Europa Press, Duran agraeix la confiança que més de 100.000 ciutadans van donar diumenge passat a Unió, però lamenta que aquest suport no li hagi permès tenir veu pròpia al Parlament, resultats que han portat Duran a posar el seu càrrec a disposició del partit.

En tot cas, sí que subratlla que aquest suport impulsa els democratacristians catalans a seguir treballant “amb el cap ben alt i amb l’esperança i el coratge” davant del futur; i pronostica que, sense tardar gaire, Unió tornarà a tenir l’oportunitat de tornar a reclamar el vot als catalans.

EL VOT A UDC “NO ÉS INSERVIBLE”

[quote] “Tot i que el millor regal que es podria fer a la ciutadania de Catalunya i, per tant, també als votants, simpatitzants, militants i dirigents d’Unió, seria una legislatura de quatre anys que garantís l’estabilitat i la governabilitat, temo que no serà així. Crec, doncs, que aviat tindrem l’oportunitat de tornar a demanar el suport de la ciutadania”, ha manifestat Duran.[/quote]

És per aquesta raó per la qual apunta que ningú no pot sentir que el seu vot a Unió és “inservible” perquè, sense les paperetes obtingudes diumenge, el partit no podria fer més passos en la direcció que durant la campanya ha fet.

Després de remarcar que UDC ha passat etapes “terriblement pitjors” que ara, Duran ha apuntat que en el seu partit hi ha present i hi ha futur, i el problema, segons la seva opinió, és que tot i el molt que, assegura, han fet en aquests tres mesos –des de l’escissió de CiU– els ha faltat temps.

NOMÉS CINC ESCONS MÉS

Duran defensa que la democràcia és la democràcia i que, agradi o no, cal respectar la voluntat popular expressada aquest diumenge a les urnes, voluntat que ha deixat clar que “la independència no té majoria de vots” tot i que sí de diputats, cosa que, segons la seva opinió, no poden ignorar ni el PP ni Ciutadans.

Com tampoc no poden ignorar els independentistes que amb cinc escons més que els que no defensen la secessió pretenguin proclamar la independència de Catalunya: “Curiosament la CUP sempre ha dit que només amb majoria d’escons i sense una majoria de vots no es pot declarar la independència. Amb això, tenen més sentit comú que alguns de Junts pel Sí”, ha conclòs.