Duran contra el procès català

0
Duran i Lleida busca aliats
Duran i Lleida amb Ramón Espadaler | Foto: Europa Press

Duran veu lògic que l’Estat recorri la resolució independentista a perquè va “contra la llei”

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb el secretari general d’UGT, Cándido Méndez, ha explicat que tant Unió com UGT coincideixen a no compartir la declaració aprovada dilluns pel Parlament i a donar suport al recurs del Govern espanyol davant del Tribunal Constitucional (TC).

Segons els seus càlculs, el TC suspendrà d’entrada la declaració del Parlament, que podrà presentar les seves al·legacions, i més endavant emetrà una sentència contrària a la moció: “No tinc cap dubte que anul·larà aquesta proposta, que és contrària a la llei”, ha resumit.

A partir d’aquí, creu que caldrà veure quina és l’actitud del Govern, i ha tornat a demanar a Artur Mas que rectifiqui el rumb perquè l’incompliment de les lleis “no fa cap bé ni a la causa independentista, ni a Catalunya”.

NO TIREM MÉS LLENYA AL FOC

Duran espera que els passos que adopti el Govern de Mariano Rajoy en el futur siguin proporcionals, i que assumeixi que això no ha de significar que es renunciï a complir la llei: “Tot demòcrata ha de defensar això: si no compleixes la llei no tens autoritat moral ni política per proposar-ne la reforma”, ha sostingut.

El líder d’Unió reclama serenitat i no avançar esdeveniments, ni tirar més llenya al foc, ja que segons la seva opinió, “la pitjor de les mesures seria la supressió de l’autonomia” usant la via de l’article 155 de la Constitució, perquè, tot i que alguns potser ho celebrarien, seria una mesura que afectaria a tots els ciutadans de Catalunya, i també a aquells que no aposten per la independència.

En aquest sentit, el secretari general d’UGT ha afegit que La Moncloa ha de prendre les decisions oportunes “però mostrant una gran sensibilitat per no perjudicar els ciutadans catalans”.

Cal parlar amb claredat i mantenir la serenitat en aquest procés, preservant els drets de la ciutadania de Catalunya”, ha dit Méndez.