Capcom assegura estar treballant en mesures severes per a aquells usuaris que abandonin els combats en línia de Street Fighter V

Se’ls coneix com rage-quitters”. Per al gran públic pot tractar-se d’un mot desconegut, però per molts usuaris assidus les partides en línia competitives són un gran problema. La definició tradicional d’aquests jugadors pot ben bé ser la de “trampós”, i és que el seu apel·latiu (rage-quitter es pot traduïr com “fugitiu rabiós”) neix precisament del fet d’abandonar les partides que saben que perdran, just abans de fer-ho.

Amb l’estrena recent de Street Fighter V, un videojoc que Diari Català ha analitzat, la comunitat de jugadors ha acumulat un bon grapat de raons per queixar-se. Com ja repassem a la nostra anàlisi, el títol de Capcom arriba força curt de contingut per a un jugador i centra principalment la seva experiència en les partides competitives. Els millors lluitadors s’enfronten en línia mitjançant un sistema de puntuacions que s’acumula al final de cada match.

Street Fighter V_1
Ryu i Bison a Street Fighter V | Font: Koch Media

El problema és que hi ha diversos jugadors que, fruit de l’absència d’una penalització per abandó a Street Figther V (és a dir, es conserven els punts tot i defugir la derrota), es desconnecten de la partida si observen unes altres probabilitats d’acabar perdent. Capcom sembla estar treballant en una solució, tal com apunta al seu blog (en anglès):

Som conscients del problema dels jugadors desconnectant dels combats per mantenir els seus League Points i el nombre de victòries. Gràcies a tots aquells que ens ho han fet saber. Estem treballant en una solució permanent per aquest problema, però encara no disposem d’una data exacta ara mateix. Dit això, centrarem la nostra atenció a partir de la setmana vinent en castigar a aquells jugadors que abusen del sistema. Aquest càstig serà sever pels qui més en treuen profit.

Fins llavors, Capcom recomana als usuaris que enregistrin qualsevol cas d’abandó sobtat a Street Fighter V mitjançant, per exemple, el botó “share” de PlayStation 4 per emmagatzemar els vídeos de les seves partides.