Bernie Ecclestone assegura que la situació és complicada

El patró de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, ha deixat entreveure que pot desaparèixer la celebració del Gran Premi d’Itàlia més enllà de 2016, just quan finalitza el contracte vigent amb el circuit de Monza, i ha avisat que les autoritats italianes hauran de resoldre la situació abans que acabi aquest mes.

L’històric circuit de Monza, proper a Milà, que només ha faltat en un Mundial des que va començar la competició al 1950, té assegurat el proper Gran Premi d’Itàlia que es disputarà el 4 de setembre, però el seu futur a partir de llavors és una autèntica incògnita.

“És Itàlia. Hi ha moltes converses ara mateix, però poca acció. Fa uns mesos em van dir que tot estava solucionat i que sabien exactament el que fer, sense drames, i ahir vaig escoltar que s’està convertint en un tema molt polític… Seguiran. O no. No hi ha res que puguem fer sobre aquest tema”, va dir Ecclestone en declaracions a Reuters.

El president de la regió de Lombardia, Roberto Maroni, va dir fa cinc mesos que estava segur al “99,9 per cent” que es renovaria l’acord, mentre que el president del Automobile Club d’Itàlia, Angelo Sticchi Damiani, va anunciar recentment que només quedaven alguns detalls per tancar el tracte.

“No sé el que va a passar. És tot a la italiana. Les úniques persones que poden resoldre això són els propis italians. No hi ha una data límit. Poden prendre’s tant temps que desitgin, sempre que es resolgui abans d’acabar aquest mes”, va avisar Ecclestone.

Un cop més, accions com aquesta escenifiquen els problemes actuals de la Fórmula 1. Fins avui era impensable que un circuit mític com Monza pogués desaparèixer del calendari, però les coses han canviat i aquest “esport” suma un bon grapat de carències que dificulten força el seu futur .