Echenique demana un Podem fort per futures confluències

0
Pablo Echenique
El secretari d'organització de Podemos, Pablo Echenique | Foto: Europa Press

El secretari d’organització de Podemos es va reunir amb els quatre candidats a les primàries del partit a Catalunya

El secretari d’organització de Podem, Pablo Echenique, s’ha reunit aquest dimarts amb els quatre candidats a liderar Podem a Catalunya -Jéssica Albiach, Raimundo Viejo, Albano Dante Fachin i Óscar Guardingo- i els ha demanat un “partit fort” amb vista a la futura confluència d’esquerres.

Fonts coneixedores de la reunió han explicat a Europa Press: “Ha transmès la necessitat de construir un Podem fort perquè serà el millor que puguem aportar a la confluència”, ha dit quan ha fet referència al paper de la formació a Catalunya dins del projecte d’esquerres que ha anunciat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Les mateixes fonts han subratllat que la reunió ha estat “molt cordial” i que Echenique els ha preguntat per la situació política catalana i per la percepció del partit dels quatre candidats a la Secretaria General de Podem.

A més, s’ha interessat per si els candidats treballen per construir “candidatures conjuntes” i els ha preguntat la seva opinió sobre el nou reglament de primàries del partit, confeccionat per a la votació interna de Podem, que tindrà lloc del 22 al 24 de juliol i el resultat de la qual se sabrà el 26.

Echenique ha destacat que, amb el nou reglament, les llistes dels candidats són de 24 membres, mentre que la direcció del partit la formen 34 persones més el secretari general: això permet que les candidatures que perdin incloure, com a mínim, 10 membres segons la representació obtinguda per cadascuna d’elles.

Amb aquesta mesura, segons Echenique, el nou reglament “busca la pluralitat de la direcció i la proporcionalitat”, i ha explicat que a més les eleccions tindran una auditoria de control de resultats per evitar irregularitats.

Echenique ha afegit la seva voluntat d’una campanya neutral, per la qual cosa es decidirà conjuntament amb les candidatures com s’estableixen els debats per aconseguir “un to amable i respectuós entre candidats que són companys” durant la campanya.