Per a Eduardo Noriega no hi ha distincions de lloc a l’hora d’actuar

0
Foto: EUROPA PRESS

Eduardo Noriega: “Per a un actor no hi ha diferència si és a Hollywood o a un curt espanyol”

 "És veritat que allà el director no té tant de poder com a Espanya, on la relació amb ell és més directa i creativa. El que sí que canvia és el pressupost i la capacitat de distribució, màrqueting i exhibició",
Foto: EUROPA PRESS

L’actor Eduardo Noriega ha assegurat en una trobada digital organitzada a la pàgina de Facebook d’Europa Press que per als intèrprets, “a l’hora d’actuar, no hi ha diferència si són a Hollywood o a un curt espanyol”. “És veritat que allà el director no té tant de poder com a Espanya, on la relació amb ell és més directa i creativa. El que sí que canvia és el pressupost i la capacitat de distribució, màrqueting i exhibició”, ha assenyalat després de ser preguntat sobre la seva experiència al cinema americà.

Noriega també ha al·ludit a una possible participació en una nova pel·lícula d’Amenábar (va participar a ‘Tesis’ i ‘Abre los ojos’). “L’hi proposaré perquè tu m’ho dius… però crec que els finançadors d’Amenábar busquen noms més internacionals”, ha explicat a un internauta. L’actor no ha especificat si el seu paper a ‘Abre los ojos’ ha estat el millor de la seva carrera, però és una pel·lícula per la qual encara li pregunten. A més, ha reconegut que durant la seva carrera ha fet “més de dolent que de bo”, però entén que “de gustos no hi ha res escrit”.

Noriega estrenarà el seu nou treball ‘Los miércoles no existen’ divendres que ve 16 d’octubre, una comèdia “divertidíssima en què els personatges passen per totes les fases d’una parella” i en què comparteix escenes amb Inma Cuesta o Alexandra Jiménez. L’actor ha revelat també alguns dels seus pròxims projectes, com la gravació de ‘La sonata del silencio’ de TVE al costat de Marta Etura i Dani Graos o una possible segona temporada de ‘Cites’ a TV3, tot i que sense saber si continuarà el seu paper. “Crec que no hi ha rodatge senzill, però tinc la sensació que el ritme de la televisió és més exigent”, ha asseverat.

Els internautes també han preguntat a l’actor santanderí sobre política, en al·lusió a les crítiques al Govern central. “És una obvietat, però crec que qualsevol persona, actor o el que sigui, pot expressar lliurement la seva opinió sempre que vulgui”, ha assegurat. Noriega també ha respost amb molt d’humor algunes de les preguntes, com el moment en què ha qualificat com “inconsciència” per haver cantat a la gala dels Goya amb Ana Belén o quan va assegurar que el seu bigoti és “fals” i se’l posa “els dies imparells”.

Finalment, l’intèrpret ha tancat el xat amb un missatge sobre el seu futur. “Pensar d’un mateix que ho ha aconseguit tot seria un horror, seria perdre la il·lusió. Sempre em plantejo metes i objectius personalment i professionalment”, ha conclòs.