EH Bildu diu que Otegui “serà present” encara que l’inhabilitin

0
Jasone Agirre Bildu
La candidata d'EH Bildu per Biscaia, Jasone Agirre | Foto: Europa Press

Jasone Agirre, cap de llista per Biscaia, diu que cal preguntar-se “què hi ha darrere d’aquest intent d’inhabilitar” al líder de l’esquerra abertzale

La cap de llista d’EH Bildu a Biscaia, Jasone Agirre, ha insistit que inhabilitar Arnaldo Otegi “és com inhabilitar a totes les persones que volem votar-lo” i ha assegurat que, “l’inhabilitin o no, Otegi serà present”.

En una entrevista concedida a Onda Vasca, la candidata biscaïna d’EH Bildu ha considerat que, en relació amb la possible inhabilitació d’Arnaldo Otegi per poder concórrer com a candidat a lehendakari, “més que què va a passar, hauríem de preguntar-nos per què, què hi ha darrere d’aquest intent d’inhabilitar-lo”. “És pura venjança o és perquè és un líder nat i volen fer mal?”, ha qüestionat Agirre, que ha remarcat que, en qualsevol cas, “l’inhabilitin o no, Otegi va a ser present”. Segons ha indicat Agirre, a EH Bildu “ho vam prendre com si fos un avís” que “ens volen dir qui és aquí qui mana”.

Tant des del PP com des de Ciutadans han deixat clar que volen que Arnaldo Otegui sigui inhabilitat. Per la seva banda, el PSOE no ha volgut en aquesta ocasió alinear-se amb PP i C’s, mentre que el PNB espera que Otegui pugui concòrrer en les eleccions.