EH Bildu impugnarà i manté Otegi com el seu candidat

1
Arnaldo Otegui
Arnaldo Otegui en un acte d'EH Bildu | Foto: Europa Press

El partit impugnarà la decisió de la Junta Electoral i assegura que Otegi continua sent el seu candidat a lehendakari pel 25S

El portaveu d’EH Bildu Oskar Matute ha anunciat que la coalició sobiranista impugnarà davant de la Junta Electoral de Guipúscoa la decisió que ha adoptat sobre que Arnaldo Otegi és “inelegible” i, per tant, no pot concórrer a les eleccions, i ha assegurat que aquest seguirà com el seu candidat a lehendakari fins al 25 de setembre.

En una roda de premsa celebrada a Sant Sebastià, en què ha comparegut amb Oihane Zabaleta, Matute assegurat que EH Bildu impugnarà la resolució de la Junta i intentarà “construir el millor recurs possible” perquè la Llei els “assisteix” i acabarà donant-los la raó.

Després de destacar que “no hi ha aliment jurídic que avali aquest atropellament democràtic”, ha apuntat que seguiran “presentant batalla” perquè no “abandonaran”. “Arnaldo Otegi segueix com a candidat d’EH Bildu perquè les seves bases així ho han decidit, ha estat, és i serà el nostre candidat fins al 25 de setembre”, ha insistit.

Per a Oskar Matute, aquesta decisió “llasta la democràcia i el dret de la societat per optar lliure i democràticament al candidat més adequat”. Finalment, ha assegurat que els ciutadans “tenen tot el dret a elegir” al seu lehendakari, “sigui aquest el que sigui”.