El 26 de desembre, Catalunya-Euskadi

0
Serà el quart enfrontament entre Catalunya i Euskadi, el segòn al Camp Nou
Sergio García, Bojan i David García, en l'últim partit de la catalana. EUROPAPRESS
Serà el quart enfrontament entre Catalunya i Euskadi, el segòn al Camp Nou
Sergio García, Bojan i David García, en l’últim partit de la catalana. EUROPAPRESS

Catalunya s’enfrontarà el dia de Sant Esteve a Euskadi, partit que serà el quart amistós que disputen les dues seleccions entre elles

Les seleccions de Catalunya i d’Euskadi jugaran el ja tradicional partit de Nadal el proper dissabte 26 de desembre a la tarda, amb horari definitiu i estadi encara per confirmar, a causa del canvi en el calendari de la Lliga BBVA i en concret als horaris de la jornada 17, que es disputarà el 30 i 31 de desembre.

 La Federació Catalana de Futbol (FCF) i l’Euskadiko Futbol Federakundea (EFF) han arribat a un acord per fixar el dissabte 26 de desembre a la tarda com a data per al partit amistós entre les dues seleccions, coincidint amb la jornada festiva de Sant Esteve a Catalunya.

En principi el partit es disputaria al Camp Nou, ​​tot i que encara no s’ha decidit la seu, i seria el duel de tornada després de jugar dues seleccions l’any passat en el nou San Mamés, en una trobada que va finalitzar en empat (1 -1) després dels gols d’Aduriz per a Euskadi i de Sergio García per a Catalunya. Serà el quart amistós entre els dos combinats.

Encontres anteriors

Catalunya i Euskadi tenen una gran relació degut a les seves semblants reivindicacions polítiques. A més a més del duel citat, les dues seleccions s’han vist les cares al 2006 al Camp Nou en un encontre que va acabar amb empat a dos amb gols per part de Catalunya de Verdú i Luque i per part d’Euskadi de Aduriz i Llorente. Un any després es va disputar la ‘tornada’ a l’antic San Mamés, en un partit que curiosament també va acabar amb igualada al marcador (1-1). Aduriz i Bojan van ser els golejadors.

La selecció dirigida per Gerard López, entrenador del Barça B, buscarà una victòria que no aconsegueix des de fa dos anys, quan es va imposar a Cap Verd a l’Estadi Olímpic Lluís Companys per quatre gols a un. Bojan, Oriol Riera i Sergio García per partida doble van ser els autors de les dianes.