El Barça Lassa vol igualar el rècord del BM Ciudad Real

0
El Barça vol el rècord
El Barça Lassa buscarà la 67a victòria davant del Go Fit Sinfín. Foto: Arxiu-FCB
El Barça vol el rècord
El Barça Lassa buscarà la 67a victòria davant del Go Fit Sinfín. Foto: Arxiu-FCB

El conjunt de Ciudad Real, ja desaparegut, va sumar 67 victòries consecutives

El FC Barcelona Lassa juga avui a les 20:30h al pavelló de la Albericia, a Santander, contra el Go Fit Sinfín en un partit que podria passar a la història. Davant el nou equip càntabre de la Lliga Asobal, el conjunt blaugrana pot igualar el rècord de 67 jornades seguides sense perdre.

Durant les temporades 2008-2009, 2009-2010 i 2010-2011 el Balonmano Ciudad Real, dirigit per Talant Dujshebaev (el fill del qual juga actualment al Barça) va guanyar 67 partits consecutius, mantenint-se invicte durant 26 mesos. Per la seva part, el Barça Lassa acumula dues temporades amb un balanç de 30 victòries i 0 derrotes, el que sumat a l’última jornada de la Lliga 2012-13 i les cinc de l’actual fan que tingui a l’abast igualar aquest històric registre.

La realitat és que la crisi econòmica ha reduït el potencial dels equips de l’Asobal i des de la desaparició de l’Atlético de Madrid, el Barça és l’equip que domina amb mà de ferro la competició, fins al punt que la seva última derrota va ser fa més de dues temporades davant el Naturhouse La Rioja. El seu rival d’avui, el Club Deportivo Elemental Sinfín (Go Fit Sinfín), ha ascendit aquesta temporada sota la direcció de Rodrigo Reñones, que va ser jugador del BM Cantabria (també conegut com Teka Santander) i, posteriorment, del propi Sinfín fins que es va retirar. En la seva plantilla compta amb nou jugadors nascuts a Santander i només un jugador estranger, el porter bosnià Adam Savim, i després de cinc jornades se situa vuitè amb dues victòries i tres derrotes. Després de set anys sense equips càntabres a la Asobal, el modest Go Fit recull el testimoni d’un històric com el Teka, que durant la dècada dels noranta va ser un dels clubs més importants d’Europa, fins que va desaparèixer al 2008. A més a més, tots dos equips comparteixen pavelló, ja que el Teka també disputava els seus partits al Municipal de l’Albericia.

Per la seva part, el Barça Lassa és el vigent campió de la Champions i compta amb una plantilla on pràcticament tots els jugadors (excepte un) són internacionals pels seus països. A més a més, durant les dues últimes temporades ha comptat a les seves files amb el que és considerat per molts el millor jugador de la dècada, Nikola Karabatic. Sense perdre de vista les rotacions pels importants compromisos als que s’enfronta pròximament, l’entrenador, Xavi Pascual, buscarà la victòria per continuar amb la ratxa de l’equip, que de seguir invicte podria batre un registre encara més antic, que data d’abans de la instauració de la Lliga Asobal, ja que el BM Granollers conserva el rècord absolut de victòries amb 72 consecutives, 34 mesos sense perdre entre els anys 1969 i 1972.