El Barça obté 15 milions de beneficis i presenta un pressupost rècord de 633 milions

0
El Barçe obté 15 milions de beneficis
Bartomeu durant una entrevista del club. Foto: FC BARCELONA
El Barçe obté 15 milions de beneficis
Bartomeu durant una entrevista del club. Foto: FC BARCELONA

Augmenta el deute net “per la sanció de la FIFA” i tindrà “precaució extrema” en els fitxatges

La vicepresidenta econòmica del FC Barcelona, Susana Monje, ha presentat aquest dijous els números amb els quals ha tancat el club l’exercici econòmic de la temporada 2014/15, amb un benefici net de 15 milions d’euros i uns ingressos de 608 milions, així com el pressupost per a aquesta temporada 2015/16 que serà de 633 milions d’euros, una xifra de rècord, amb un previsible guany de 20 milions al final de la temporada.

Així, aquest diumenge la Junta Directiva sotmetrà a aprovació en l’Assemblea de Socis Compromissaris la liquidació de l’exercici 2014/15, amb 608 milions d’euros d’ingressos, una xifra rècord en la història del club, i un benefici de 15 milions, que generen un acumulat de 128 milions de beneficis des de l’any 2010, quan van arribar Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.

El tancament de l’exercici 2014/15 va quedar marcat, tant a nivell d’ingressos com de despeses, pel triplet esportiu aconseguit pel primer equip de futbol. Els ingressos de màrqueting van augmentar per sobre dels 56 milions d’euros, un increment percentual del 33%, gràcies a nous acords comercials i també pels ‘bonus’ dels títols que van aportar els patrocinadors.

A diferència de la temporada anterior, en què el primer equip de futbol no va guanyar cap títol, l’èxit de la 2014-2015 va comportar que les variables esportives incrementessin 53 milions d’euros. D’altra banda, destaquen les renovacions dels contractes de Sergio Busquets, Dani Alves, Pedro Rodríguez i Sergi Roberto.

A causa del triplet i l’augment dels salaris pels premis i renovacions, les despeses de gestió van créixer en 15 milions respecte a la temporada anterior. Així, dels 472 milions d’euros que es va gastar el club el 2014, el 2015 la xifra ha pujat a 581 milions i, en el pressupost per a aquesta temporada, es preveu que segueixin pujant fins a 599 milions d’euros de despeses.

Un dels punts clau és el percentatge sobre els ingressos de la massa salarial esportiva del total del club (futbol i seccions), que ha augmentat 8 punts, de manera que ha passat del 65 al 73%, per sobre del llindar del 70% que es marca el club com a zona de seguretat. Una ràtio massa elevada que Monje atribueix al triplet i, a més, a les seccions, ja que són deficitàries any rere any.

“El nostre nivell de salaris és la partida més important de despeses, però també és el motor del club. Estem dins del marge de seguretat que ens marquem, en un marge alt, però no estem en pèrdues; encara tenim beneficis i som un club sòlid. El Barça es pot permetre pagar aquests salaris, destinats a pagar uns jugadors d’un cicle guanyador que s’allarga ja a deu anys“, ha explicat Monjo.

En aquest sentit, tenen comptabilitzada una possible renovació de Neymar sense que afecti “gaire” els seus pressupostos, però, això sí, demanaran “prudència extrema” pel que fa als nous fitxatges. “Tenim els millors, i ens podem permetre fer algun esforç més perquè els ingressos s’incrementen més que els salaris. El Barça està en el millor moment econòmic de la seva història i es pot permetre fitxar, però demanarem prudència extrema, sobretot aquest any“, ha matisat.