El Big Ben pot quedar mut

0
Big Ben
Logitravel
Big Ben
Logitravel

A causa de una reparació d’urgència

El mític rellotge del Big Ben, que als seus 156 anys ja ha començat a donar els seus primers signes de vellesa, podria necessitar ara reparacions que deixarien la capital britànica sense un dels seus principals focus turístics.

El rellotge de cinc tones, inclòs el pes de la minutera de 4 metres de longitud, necessita d’un treball de reparació intensiu que arregli les erosions provocades per la pluja i les esquerdes de la façana, tal com ha revelat una inspecció d’una comissió parlamentària, la primera que es realitza després de 31 anys.

Així, en cas d’iniciar-se els treballs de rehabilitació, la City londinenca quedaria buida del so de les campanes de l’emblemàtic rellotge per primera vegada des del 1976, data en la qual la màquina va estar donant l’hora de manera interment durant 26 dies al llarg de nou mesos.

“Els comitès de les dues cambres estan considerant actualment la situació i aconsellaran a les empreses quina serà la millor manera de procedir”, ha anunciat una portaveu parlamentària. “Encara no s’han pres decisions sobre els treballs, els terminis d’execució o els costos”, ha afegit en una declaració.

Tot i això, una font parlamantària ha revelat al diari local ‘Sunday Times‘ que la reforma podria costar al voltant de 40 milions de lliures (53 milions d’euros) i prolongar-se durant tres anys. El rellotge està en un estat tan afectat que “està a punt de fallar”, ha afegit la font.