Eduard Tubau anuncia que abandona definitivament la selecció espanyola d’hoquei herba després de 15 anys i 300 partits disputats

A través d’un comunicat emès per la Federació Espanyol d’Hoquei, Edi Tubau anuncia la seva retirada definitiva de la selecció espanyola d’hoquei herba. El terrassenc, amb una plata olímpica, un bronze mundial i un or europeu s’acomiada de l’equip nacional després de 15 anys en els quals ha disputat gairebé 300 partits.

Segons el comunicat de la Federació Espanyol d’Hoquei, “la seva nova situació laboral, juntament amb el naixement de la seva filla fa gairebé un any, ja va provocar que després del Campionat del Món de La Haya 2014 Edi Tubau decidís aturar momentàniament la seva participació amb la selecció. Ara, les nombroses concentracions que requereix la preparació pels propers Jocs Olímpics de Rio de Janeiro , són el detonant perquè prengui aquesta decisió”.

Tubau va debutar amb la selecció espanyola d’hoquei herba el 10 de juny de 1999, en un partit davant l’equip nacional del Pakistan. A banda del seu palmarès a nivell de clubs, destaquen els èxits aconseguit amb el combinat espanyol: Va participar en els Jocs Olímpics de Sidney, Atenes, Pequín i Londres. El 2008 va aconseguir la plata als Jocs Olímpics de Pequín, el 2006 va obtenir el bronze en el Campionat del Món i el 2005 va aconseguir l’or en l’Europeu.