El fresc s’ha cedit  per la retrospectiva ‘Joaquín Torres-García. El modern arcàdic’

El Centre Cultural Terrassa ha cedit un fresc del pintor uruguaià Joaquín Torres-García per a la retrospectiva ‘Joaquín Torres-García. El modern arcàdic‘, produïda i inaugurada al MoMA de Nova York.

Es tracta de l’obra ‘La Terra, Enees i pa‘, de dos metres d’altura i tres d’amplada, una al·lusió a la plenitud de la maduresa i inspirada en ‘La Eneida‘ de Virgili i que forma part d’una exhibició de 190 peces que repassen la pintura, l’escultura, el fresc i el ‘collage’ que va produir l’artista, segons ha informat l’equipament cultural en un comunicat.

Després d’estar instal·lat a Nova York, l’exposició viatjarà per l’Espai Fundació Telefónica a Madrid, del 19 de maig a l’11 de setembre, i al Museu Picasso de Màlaga, del 10 d’octubre al 5 de febrer del 2017.

El fresc escollit és un dels quatre que formen part d’un conjunt pictòric, inspirat en escenes hel·lenistes clàssiques, que descansa al vestíbul del Centre Cultural Terrassa i és una de les obres de les més valor del Fons d’Art de la Fundació Antiga Caixa Terrassa.

Torres-García (1879-1949) va ser el màxim representant de la pintura del Noucentisme i el 1914 va pintar aquests quatre frescos per decorar una propietat que es va fer construir a la ciutat egarenca –a l’antic oliverar de Can Colomer–, coneguda com la casa de Mon Repòs.