‘El Chapo’ rep un exemplar d'”El Quixot” “perquè començi a llegir”

0
Chapo Guzman
Imatge de 'Chapo' Guzman | Foto: Europa Press

El regal per part de les autoritats penitenciàries respón al “cansament i depressió” del narcotraficant a la seva entrada a la presó

 

Les autoritats penitenciàries de Mèxic han entregat al narcotraficant Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán un exemplar del llibre d”El Quixot’, de l’escriptor espanyol Miguel de Cervantes Saavedra, “perquè comenci a llegir”, després que arribés “cansat i deprimit a la presó”.

“Va arribar deprimit i cansat. Cansat de fugir. En dies passats ja li vam donar un llibre perquè comenci a llegir, li vam donar ‘El Quixot’, creiem que és un llibre excel·lent i hem de començar a donar-li aquest tipus de nocions”, ha dit el comissionat de l’òrgan Administratiu de Prevenció i Readaptació Social, Eduardo Guerrero.

El líder del Càrtel de Sinaloa té dos advocats registrats que poden entrar a parlar amb ell: José Refugio Rodríguez Núñez i Andrés Granados Flores. “Cinthia Castillo Castillo, Jorge Olmos Fuentes i Claudio Castillo Castillo són els advocats per a les audiències, però no poden veure’l”, ha afegit el funcionari.

D’altra banda, Guerrero ha descartat que ‘El Chapo’ hagi rebut maltractaments a la presó de màxima seguretat de ‘El Altiplano’ i ha assegurat que “és tractat com qualsevol altre intern”, tal com informa el diari mexicà ‘Milenio’.

Finalment, s’ha referit al protocol de seguretat, que és “més rígid, amb més personal i amb més tecnologia” que el que hi havia anteriorment a la presó, de la qual ja es va escapar el líder narcotraficant el mes de juliol passat del 2015.

Un gos prova el menjar de ‘El Chapo’ abans que ell

 

El protocol de seguretat per als reus amb possible risc de fuga inclou que un gos provi l’aliment abans que els interns. “Un gos prova l’aliment que se li dóna a la persona perquè també hem de cuidar la seva integritat física, per això tenim aquest grup. Ell menja el mateix que mengen els altres interns, però abans que qualsevol mengi, tenim unitats canines que proven primer aquest aliment”, ha explicat.

Guerrero ha detallat que des del reingrés de ‘El Chapo’ a ‘El Altiplano’, se l’ha canviat de cel·la en repetides ocasions, una pràctica que és habitual per als considerats “objectius prioritaris”.

“No tenim punts cecs a l’interior de la cel·la, abans hi havia bardes que dividien el regueró, avui les cel·les han estat remodelades i no tenim punts cecs”, ha conclòs el funcionari, quan s’ha referit als errors registrats en l’anterior fugida del narcotraficant.