El cicle ‘Born de Cançons’ tindrà a Marina Rossell

0
Born de Cançons | Diari Català
Foto: Europa Press

El cicle ‘Born de Cançons’ reunirà a partir de gener Marina Rosell, Pi de la Serra, Pascal Comelade i Oques Grasses

El cicle ‘Born de Cançons’ a la seva segona edició, la cultura musical i la vitivinícola faran un maridatge en cada concert, han anunciat els organitzadors aquest dijous en roda de premsa.

El cicle, que l’any passat va comptar amb una trentena de concerts i 6.000 assistents, té un pressupost de 30.000 euros, destinats als 18 espectacles, a més dels cinc del ‘Bornet de Cançons’, dedicat al públic familiar.

El projecte, que coordina el Grup Enderrock i el Taller de Músics de Barcelona, té tres eixos: “La cançó com a l’element més potent de la memòria històrica, les produccions pròpies, i les produccions de petit format”, ha explicat el director editorial de Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

Jordi Novell, del Grup Enderrock, ha apuntat que la idea del cicle familiar era “acostar les famílies al barri i que els diumenges en el Born es convertissin en una trobada familiar a les 12 del migdia”.

Aquesta novetat, que segons Gendrau “parteix de l’èxit de la primera edició”, tindrà les actuacions de Macedònia, The Pinker Tones, Heavy per xics, Pepino Pascual i The Penguins.

De la cançó al flamenc

El cicle, que s’inaugurarà amb el recital ‘Terra i cultura’ de la mà de Lluís Llach, en què es presentaran els poemes musicats finalistes del VIII Premi Miquel Martí i Pol, tindrà artistes de gèneres molt diferents, des del jazz de Xavi López fins al flamenc de Jordi Guerrero, on es farà un maridatge amb cada concert preparat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi i Emovins.

Hi haurà actuacions de músics de l’escena pop del moment, com Mazoni, Senior i El Cor Brutal, el músic Guillem Roma, i la compositora i pianista Clara Peya, que interpretarà el seu últim treball, ‘Mímulus’.

Així com la clarinetista Eva Garín, que presentarà ‘Clariklezmer’; l’acordionista Carles Belda; el valencià Òscar Briz; la cantant Ariana Barrabés, que donarà veu a la tradició de la dona sefardita; Showarma i els Falafels; i Kitsch a la cova, amb el seu rock sinistre de Banyoles.

Rosell ha explicat que, després d’haver cantat en el Born durant la transició, és un honor tornar a cantar amb el seu nou disc, ‘Cançons de resistència’, que agrupa “cançons que parteixen del territori, de la Guerra Civil i de cançons dels partisans, que van néixer amb la voluntat de durar tres anys i han arribat fins avui”.