El CIE de Barcelona tancarà

0
CIE de Barcelona - Diari Català
CIE de la Zona Franca a Barcelona
CIE de Barcelona - Diari Català
CIE de la Zona Franca a Barcelona

Tancarà per obres durant tres mesos el CIE de Barcelona situat a la Zona Franca

El Centre d’Internament d’Estrangers, CIE de Barcelona a la Zona Franca, tancarà entre finals de mes o principis de novembre per obres, en uns treballs de millora del centre que previsiblement s’allargaran tres mesos, han informat fonts de la Policia Nacional a Europa Press.

Així, la previsió és que a final de febrer acabin les obres, després que s’hagin celebrat les eleccions generals del 20 de desembre, en les que concorren formacions que aposten pel seu tancament definitiu, ha informat aquest divendres ‘La Vanguardia‘.

El portaveu de la Policia Nacional a Catalunya, Antonio Navarro, ha explicat que actualment el nombre d’interns al CIE de Barcelona se situa per sota del centenar, quan l’ocupació màxima és de 270 persones.

La instal·lació, que depèn de la Secretaria d’Estat per la Seguretat del Ministeri d’Interior, ha deixat d’admetre nous interns, i ha demanat la seva derivació a altres centres, i alhora “respecta” les pautes judicials dels estrangers que es troben al centre.

Quan no quedi cap resident al centre, el que pot ser a final d’octubre o principis de novembre, començaran les obres de millora al CIE de Barcelona , que consisteixen a tirar banys i envans per millorar les condicions de l’espai.

PETICIÓ DE TANCAMENT DEL PARLAMENT

El juliol d’aquest any, el Parlament ha aprovat un document per demanar al Govern espanyol tancar aquests centres en el termini més breu possible, amb els vots de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP i, malgrat el rebuig de PP i C’s.

El document considera que aquests centres són “una anomalia a l’ordenament democràtic del país”, pel que sentencien que l’executiu central ha de revisar el model i tancar-los tots de manera progressiva.