L’elevat preu d’aquest Citroën 2CV Sahara s’ha aconseguit en una subhasta

Us imagineu un Citroën 2CV Sahara que valgués una mica menys que, per exemple, un Audi R8? Doncs deixeu d’imaginar ja que és una absoluta i autèntica realitat. D’acord que el 2CV és un vehicle ben valorat per molts dels amants dels clàssics, però tant com per valer 172.840 euros?

Ho heu sentit bé, aquest preu és el que s’ha pagat per aquesta unitat en una subhasta del Rétromobile 2016 i, conseqüentment, s’ha convertit en un autèntic ressò mediàtic ja que és el Citroën 2CV més car del món. Realment s’esperava que el preu oscil·lés entre els 60.000 i 90.000 euros, però el que ningú imaginava és que la subhasta s’escalfés i s’aconseguís doblar el preu estimat.

Però que té d’especial aquesta unitat de Citroën 2CV Sahara? Per començar només es van fabricar 700 unitats d’un model que es podria considerar com un antecessor dels crossovers actuals ja que, muntat sobre la base d’un 2CV convencional, oferia més possibilitats off-road gràcies a un sistema de tracció a les quatre rodes que es movia gràcies a dos motors, un davanter i un posterior. Aquesta unitat va pertànyer a la mateixa família des que es va matricular l’any 1961 i, segons diu el seu xassís, és la unitat número 76, la qual havia estat conduïda per l’avi de la família, un veterinari que necessitava qualitats off-road por moure’s per qualsevol terreny sense complicacions.

El Citroën 2CV Sahara de 172.840 euros | Diari Català
Vista posterior

Tot i que les imatges semblin mostrar un mal aspecte a causa de la gran quantitat de pols que cobreix aquest Citroën 2CV Sahara, el model es conserva impecable i més sabent que, en 55 anys de vida, només ha recorregut 11.367 quilòmetres.

Sí, el preu està massa inflat, però el mercat de cotxes clàssics també ho està, tot i que, certament, aquest Citroën 2CV Sahara trenca amb qualsevol dels esquemes preestablerts.